19
Eylül
2024
Perşembe
YAŞAM

Bakan Şahin'den ödenek müjdesi

Kütahya'nın Tavşanlı Belediyesi tarafından yapımına 1998 yılında başlanan Hüsnü Ordu Kültür Sarayı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı törenle, hizmete açıldı.

Geçtiğimiz yıl düğün salonu ile restoran bölümleri faaliyet göstermeye başlayan Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'nın diğer bölümleri de tamamlanınca açılış töreni dün gerçekleştirildi. Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanı sıra Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, Tavşanlı Kaymakamı Erol Türkmen, Tavşanlı Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, Tavşanlı AKP İlçe Başkanı Mümtaz Serdaroğlu, İl Genel Meclisi üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ali İhsan Çakır, içerisinde birçok bölümün bulunduğu Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'nın, ilçede kültür ve sanat etkinliklerinin merkezi olacağını söyledi. Kurdeleyi keserek açılışı gerçekleştiren Bakan Şahin, Tavşanlılı ünlü yönetmen Ahmet Uluçay'ın "Karpuz Kabuğundan Gemiler yapmak" adlı filminin de ilk olarak sahnelendiği salonu ziyaret etti. Bakan Şahin, ünlü sinema yönetmeni Uluçay'ı başarılı eserinden dolayı tebrik etti.

Açılışta kürsüye davet edilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, konuşmasında İlköğretim Haftası dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kütahya'da düzenlenen törenlere katıldıklarını söyleyerek Başbakan Erdoğan'ın Tavşanlı halkına selam gönderdiğini belirtti. Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle Ankara'ya dönmeleri gerektiğini, bu yüzden zamanının kısıtlı olduğunu anlatan Şahin, Hüsnü Ordu Kültür Sarayı'nın Tavşanlı'ya hayırlı olmasını temenni etti.

Kendisinin Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı olduğunu hatırlatan Şahin, Tavşanlı'nın tarihi yapılar bakımından oldukça zengin bir ilçe olduğunu ifade etti. Tarihi yapıların orijinal şekliyle korunmasına özen gösterdiklerini söyleyen Şahin, bölgede bulunan tarihi yapıların restore edildiğini bildirdi. Aynı zamanda spordan da kendisinin sorumlu olduğunu ifade eden Bakan Şahin, Tavşanlı'da bulunan spor tesislerinin bakımının yapılması için bütçeden ödenek ayıracaklarını müjdeledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 16:10:30
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 16:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASIM ÖZER IP: 84.60.112.xxx Tarih : 30.09.2005 19:39:25
YASAYAN TARIH; Eski zamanlarda halkin dikkatini ceken yerlerin ismi Tarihin adeta canlanmasini saglardi.Peki simdide öylemi derseniz cok yakin tarihin iki örnegini verebilirim. Benim YESIL SIMAV imda bir Hastane adi. Tavsanlimiz da ise bir kültür Sarayi. Ama neden hep vekillerin adlari ? Veya neden daha eskiler degil? Yoksa bu yasayan tarihin önde isimleri yapilacak bu yardimlari hizlandiriyor mu? Ozaman buyrun yapin su dagardi nin yollarini yazalim kocaman bir tabela .Hemde yasayan tarihi canlandiralim. SAYGILARIMLA ASIM ÖZER/ALMANYA