19
Eylül
2024
Perşembe
YAŞAM

Emekliye intibak kanunu

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Tavşanlı Şubesi Başkanı Remzi Konuşluoğlu, emekliler için İntibak Kanunu çıkarılmasını istedi.

Konuşluoğlu, yaptığı açıklamada, "TBMM'nin açılmasıyla, hükümetin ve muhalefet partilerinin biz emekliler arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesi için çalışma yapıp yapmayacağını göreceğiz. Başta genel merkezimiz olmak üzere her platformda emeklilerimizin içinde bulunduğu sıkıntıları hükümete aktarıyoruz. Emeklilere de bu günlerde görev düşüyor. Milletvekillerimiz seçim bölgelerini geziyor, emekliler sıkıntı ve taleplerini vekillere bildirmeli" dedi.

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'un tek elden yönetilmesinin faydalı olacağına inandıklarını kaydeden Konuşluoğlu, "En çok vergiyi ve primi ödeyen işçi emeklilerine bağlanan aylıklar yetersiz. 4447 sayılı kanunla gösterge ve katsayı sisteminin kaldırılması bizi mağdur etti. Bizi bu duruma sürükleyen hükümete emekliler seçimde gereken cevabı vermiştir. Şu anda iktidar partisinden beklentimiz, ücret farklılıklarına ve sağlık hizmetlerindeki olumsuzluklara son vermesidir. Biz emekliler olarak hak ve adalet istiyoruz. İntibak Kanunu'nun bir an önce çıkarılmasını istiyoruz. İktidar ve muhalefet partilerinden biz emekli, dul ve yetimlerin çilelerinin artık sona ermesi için destek ve yardımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2005 Cumartesi 13:31:49
Güncelleme :3 Eylül 2005 Cumartesi 16:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?