19
Eylül
2024
Perşembe
YAŞAM

Jandarmadan trafik semineri

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'nde, jandarma trafik timleri tarafından köylerde trafik kuralları ve ilkyardım konusunda seminerler veriliyor.

Göbel Köyü'ndeki bir kahvehanede verilen seminerde, trafik kuralları ve ilkyardım konusunda hazırlanmış CD'ler vatandaşlara seyrettirildi. Trafik Tim Komutanı Jandarma Başçavuş Sabri Seyhan önderliğindeki ekip, vatandaşları trafik konusunda bilgilendirdi. Seminerin gayesinin, traktör ve diğer araç kullanıcılarına trafik kuralları ve ilkyardım konularında bilgiler vererek kazaları önlemek olduğu bildirildi.

Göbel Köyü'ndeki kahvehanede biraraya gelen köylüler, seminerlerin yararlı olacağına inandıklarını dile getirerek, günümüzde yollarda araç kullanan, ancak trafik kurallarını tam anlamıyla bilmeyen sürücülerin bulunduğuna dikkat çekti.

İçişleri Bakanlığı'nın geçtiğimiz aylarda bir genelge yayımlayarak köylülere trafik kurallarının anlatılmasını istediği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 13:59:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih IP: 80.138.199.xxx Tarih : 18.06.2008 19:42:45

ben almanyada yasiyorum oncelikle bu konulardan dolayi gostermis oldugunuz trafik seminerlerinden dolayi sizleri kutlarim inanin her kes araba kullanabilir ama oncelikle binen 100 arasinda 1 kisi anca kurallari biliyor oysaki almanyada herkes kuralina gore kullanmak zorunda oncelikle kurallari ogrene bilmek icin araci sadece sehir disinda kullanmak yetmez burdan surucu kurslarina yabacaginiz etkiyi siz koymalisiniz turkiye daha cok geride oncelikle sinava girecek olanlara araba nasil tamir edilir diye ogretiliyor yanlis oysa ilk yardim ve trafik kurallarinin ustunde daha vazla dursalar bence daha iyi olur yinede bu konulardan dolayi halkimiza gostermis oldugunuz yardimdam sizlere tesekkurlerimi sunarim