Muğla Valiliğinden verilen bilgiye göre, son bir hafta içinde etkili olan sağanak yağışlarla, yöredeki, Milas-Geyik, Bodrum-Mumcular ve Muğla-Bayır Barajlarıyla, Yatağan-Kazan Göletindeki su seviyelerinde ve biriken su miktarlarında önemli ölçüde artış meydana geldiği tespit edildi.
DSİ 21.Bölge Müdürlüğü tarafından, 8 Ocak.2009 itibariyle yapılan tespitlere göre, bir hafta öncesinde Milas-Geyik Barajındaki su seviyesi yüzde 42 ve barajda toplanan su miktarı da 17 milyon 300 bin metreküp iken, son yağışlarla Geyik barajındaki su seviyesi yüzde 65.5’e, barajdaki su miktarı da 26 milyon 914 bin metreküpe ulaştı. Aynı şekilde, Bodrum-Mumcular Barajındaki su seviyesi yağışlardan önce yüzde 15 doluluk varken, su miktarı da 2 milyon 850 bin metreküp idi. Yağışlardan sonra su seviyesi yüzde 19,5, su miktarı da 3 milyon 804 bin metreküp ulaştı. Bayır Barajında da,bir hafta önce su seviyesi yüzde 30 ve su miktarı da 2 milyon metreküp iken,son yağışlarla su seviyesi yüzde 30.57 ye,barajdaki su miktarı da 2 milyon 206 bin metreküpe ulaştı. Yatağan-Kazan Göletinde ise, bir hafta önce su seviyesi yüzde 30 ve su miktarı 890 bin metreküp iken, son yağışların ardından su seviyesi yüzde 34’e, göletteki su miktarı da 1 milyon 52 bin metreküpe ulaştı.
Muğla ve yöresine bu yıl gerçekleşen yağışlarda ve barajlardaki su seviyelerinde geçen yıla göre artış yaşandığı açıklanırken, yörede kullanma ve içme suyu sıkıntısının yaşanmayacağı açıklandı. Milas-Geyik Barajı’nın sularıyla, Milas Ovasındaki tarım arazileri sulanırken, 2x210 Megavat gücündeki Yeniköy Termik Santralinin soğutma suyu da sağlanıyor. Mumcular Barajındaki suların bir bölümü Karaova sulamasında kullanılırken, Bodrum’a içme suyu da sağlıyor. Bayır Barajı ve Kazan Göleti’ndeki sularla ise yöredeki köylerin tarım arazilerinin sulamasında yararlanılıyor.