Bodrum Devlet Hastanesi’nde 5 yıl önce kurulan ancak hasta kabulü için gerekli şartlar oluşmadığı gerekçesiyle kullanılmayan basınç odası işlerlik kazandı.
Bodrum Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nün 2004 yılında kapatılması üzerine Bodrum Devlet Hastanesi bünyesine alınan basınç odasına, gerekli şartlar oluşturularak hasta kabul edilmeye başlandı.
Daha önce sualtı hekimi olmadığı için atıl durumda olduğu belirtilen basınç odası için 2008 yılı Temmuz ayında sualtı hekimi ataması yapılmıştı. Ancak bu kez de basınç odası operatörü olmadığı gerekçesi ile işlerlik kazanamamıştı. Son yıllarda dalış turizminin geliştiği, balık çiftliklerinde çalışan dalgıçların olduğu, dalgıçlık kurslarının açıldığı ilçede, basınç odasının faaliyette olmaması tepkilere neden oluyordu. Su altı hekimi atamasının ardından bu kez de operatörü olmadığı için faaliyette olmayan basınç odasına, gördüğü kursların ardından operatör olarak Veli Yörük görevlendirildi.
Bodrum Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Uzman doktor Kazım Kocagil, hekim ve teknisyeni olmadığı için kullanılamayan basınç odasının, gerekli şartlar oluşturularak işlerlik kazanmadığını ve bundan dolayı mutlu olduklarını söyledi. Kocagil, “Basınç odasında tedavi gerektirecek hastaların Bodrum dışına sevk ediliyordu. Bundan sonra ilçe dışına gitmelerine gerek kalmadı. Bodrum'a en yakın basınç odası Marmaris'teki askeri hastane bulunuyor. Büyük bir aksaklık olmadığı sürece ihtiyaç duyulduğunda vatandaşlarımıza hastanemizin basınç odasında hizmet vereceğiz” dedi.
2008 yılı temmuz ayında ataması yapılan Su altı Hekimi ve Hiperbarik Tıp Uzmanı Banu Ceylan da, Bodrum Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü’nün 2004 yılında kapatılmasının ardından Bodrum Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan basınç odasına, gerekli şartlar oluşmadığı için hasta kabul edilmediğini söyledi. Operatör eksiğinin de giderilmesi ile basınç odasına hasta kabulüne başladıklarını kaydeden Ceylan, “Bodrum, dalış bölgesi olduğu için özellikle vurgun yiyen hastalar için kullanılacak. Ayrıca soba zehirlenmeleri, iyileşmeyen yaralar,ani görme ve işitme kaybı gibi rahatsızlıklarında da basınç odasını kullanacağız. Cihazın bakımı ve testleri yapıldı ve çalışmasında hiçbir sorun yok” diye konuştu.
Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan ise, basınç odasının hizmet vermeye başlamasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Dalış turizmin gelişmesi için çalışmalar sürerken, basınç odasının da işlerlik kazanması sevindirici oldu. Basınç odasına ihtiyaç duyulan rahatsızlıklarda hastalarımız, daha kısa sürede basınç odasına ulaşabilecek. Ancak, basınç odasına ihtiyaç duyulacak üzücü olaylar umarım yaşamayız"