8
Eylül
2024
Pazar
MUĞLA

Fırıncılar karafırında ısrarlı

Günümüzde teknolojinin nimetlerinden her alanda faydalanılırken, Muğlalı fırıncılar teknolojiye direniyor. Karafırın ile ekmek çıkaran işletme sahipleri, geçmişte elektrikle ekmek üretimi yaptıklarını, fakat Muğla halkının bu ekmeğe rağbet göstermemesi nedeniyle tekrar karafırına döndüklerini söyledi. FırıGünümüzde teknolojinin nimetlerinden her alanda faydalanılırken, Muğlalı fırıncılar teknolojiye direniyor. Karafırın ile ekmek çıkaran işletme sahipleri, geçmişte elektrikle ekmek üretimi yaptıklarını, fakat Muğla halkının bu ekmeğe rağbet göstermemesi nedeniyle tekrar karafırına döndüklerini söyledi. Fırıncılar, "Geçmişte elektrikli makinelerle ekmek ürettik. Fakat Muğla halkı ekmeği benimsemedi. Bunun yanında maliyetler daha da arttı. Taşfırında çıkan ekmeğin kalitesi ile, elektrikle üretilen ekmeğin arasında çok büyük fark var" dediler.

Muğla’da sadece 2 fırın hem elektrikle, hem de karafırında ekmek üretimi yaparken, vatandaşlar karafırın ekmeğinin tadını elektrikle üretilen ekmekte alamadıklarını söylediler.
Muğla’da, halkın günlük ekmek ihtiyacını karşılayan fırınlar hala teknolojiye direniyor. Kentteki 15 fırından 13’ünde ekmekler karafırında pişiriliyor.

iha-muğla
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2004 Perşembe 14:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?