Fethiye’nin Girdev Yaylası’nda bulunan Girdev Gölü’ne bölgede olta balıkçılığı turizmini geliştirmek üzere 30 bin adet balık yavrusu bırakıldı.
Muğla genelinde turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar Fethiye’de de karşılığını buluyor. Turizmi deniz, güneş ve kum üçgeninden kurtarılmaya çalışıldığı Muğla’da, balıkçılık turizminin ilk adımları atılmaya başlandı.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın da desteği ile Muğla genelinde bulunan göllere toplam 80 bin adet canlı balık yavrusu bırakılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda Antalya Batı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Merkezi’nden getirilen 30 bin adet pullu sazan balığı yavrusu düzenlenen mini törenle Fethiye’nin Seki beldesinde bulunan Girdev Gölü’ne bırakıldı. Torbalarla Göle getirilen balıklar uzmanların denetim ve kontrolünde suyla buluşturuldu.
Törene katılan Fethiye İlçe Tarım Müdürü Fırat Erkal, her biri 1 gram ağırlığında olan toplam 30 bin balık yavrusunun göle bırakıldığını söyledi. Erkal, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın son 1 hafta içerisinde Dalaman Kocagöl, Ula Akarcadere ve Fethiye’nin Girdev Gölü’ne toplam 80 bin adet pullu sazan bırakıldığını söyledi. 3-4 yıl sonra üremeye başlayacak olan balıkların bırakılmasındaki amacın bölgedeki turizm çeşitliliğini artırmak ve göllerin balıklandırılmasını sağlamak olduğunu belirten Fırat Erkal, “Bu balıkların bırakılması ile sportif balıkçılığın artırılması sağlanacak. Önümüzdeki turizm sezonunda insanlar bu Göle balık avlama turları düzenleyebilecekler. İlçemize gelen turistler otellerine kapanıp kalmak yerine buralara düzenlenen turlara katılarak farklı bir tatil geçirme imkanına sahip olabilecekler” dedi.