22
Aralık
2024
Pazar
MUĞLA

İki bin yıllık Likya yoluna turist akını

Fethiye’nin önemli turizm zenginliklerinden olan Likya Yolu, sonbahar turizminin gözdesi oldu. 2 bin yıllık Likya Yolu’nda yapılan doğa yürüyüşleri özellikle orta yaş ve üzeri turistlerin ilgisini çekiyor.


Günlük 17 kilometrelik uzun parkur ve 9 kilometrelik kısa parkuru ile sonbahar turizmi için önemli bir tercih alanı olan 2 bin yıllık Likya Yolu, Fethiye turizmine canlılık katıyor. Kaya sarnıç- Gemiler Koyu - St. Nicholas Adası, Faralya- Kirme- Ovacık, Faralya- Kabak, Karaağaç- Dodurga ev Arsa Köyü- Saklıkent - Kalkan Akbel- Patara arasındaki parkurlarda yürüyüşlere katılan turistler, hem Likya Yolu hemde doğası hakkında bilgi sahibi oluyorlar. Dünyanın en iyi on yürüyüş yolu arasında gösterilen Likya Yolu’ndaki yürüyüş turistlere yöreyi tanımanın yanında, binlerce yıllık bir yolda zamana yürüme olanağı da veriyor.


Likya Yolu’nda yürüyüşler düzenleyenLabranda Turizm Sahibi Selim Akgül, yaklaşık sekiz yıldır yapılan Likya Yolu yürüyüşleri ile ilgili bilgi vererek, yürüyüş yolunun dünyanın en iyi 10 parkuru arasında gösterildiğini ifade etti. Selim Akgül “Likya Yürüyüş Yolunun başlangıcının İlçe sınırlarımızda olması önemli bir tanıtım aracı ve gelir kaynağıdır. Ancak bugüne kadar bunun başarıyla tanıtıldığı söylenemez. Kurumsal tanıtımlar zayıf kalmaktadır. Sadece Garanti Bankası’nın sponsorluğunda tanıtım filmi çekilebildi. Likya Yolu Kate Clow adlı yazar tarafından kaleme alınınca ünlendi. Turizm Bakanlığı’nca belirlenen şekilde yolun bakımı Garanti Bankası tarafından yapılmaktadır. Bu banka her yıl başarılı 50 personeline üç günlük yürüyüş hediye edip tanıtıma katkısını sürdürmektedir. Son olarak da bu organizasyon 29-31 Ağustos 2008 tarihinde Garanti Bankası Likya Yolu 2008 adı altında başarıyla gerçekleştirilmiştir. Likya Yürüyüş yolunun güncelliği konusunda son yıllarda yaşanan en sevindirici olay üniversiteli gençler arasında da yolun tanınması hem organize turlarla hem münferit olarak ilçemize geldiklerinin görülmesidir” dedi.
Selim Akgül, “Bizim dışımızda da yolu organize olarak yürüten tur operatörlerinin yolun tanınmasında önemli katkılarını da burada ifade etmek gerekir. Salt özel şirketlerin değil tanıtımın Turizm Bakanlığı ölçeğinde yurtiçi ve yurtdışında fuarlar ve diğer tanıtım araçlarıyla hissettirmesi gerekmektedir. Güzergahta yürüyüşçülerin konforunu sağlayacak bakım kabinleri ve tuvalet gibi tesislerin inşa edilmesi gerekmektedir. Bunların yanında yolun çetin olması nedeniyle de en önemlisi arama kurtarma hizmetlerinin alınabileceği servislerin özendirilmesi gerekmektedir. Yağmur gibi olumsuz havalarda barınılacak yağmur saçakları oluşturulmalıdır. Yol güzergahında bulunan bölge halkı tabelalara zarar verilmemesi konusunda bilinçlendirilmelidir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 17:55:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?