Muğla İl Genel Meclisi'nde, CHP ve MHP gruplarının Marmaris ilçesinde 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in isimlerini taşıyan okul, cadde ve sokakların isimlerinin değiştirilmesi yönündeki Temenni Kararı, tartışma konusu oldu.
İl Genel Meclisi'nin 4 Mayıs 2009 tarihinde yapılan toplantısında, CHP grubunun teklifi görüşülmüş ve MHP'nin de desteğini alarak 29 kabul oyu ile kabul edilmişti. Oylama da AK Parti grubu çekimser oy kullanmıştı.
AK Parti Grup Başkanvekili Çağrı Alper, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında gelişmeleri ve AK Parti Grubu'nun kararını şöyle değerlendirdi:
"Her şeyden önce Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, demokrasiye, özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne sonuna kadar bağlı olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Parti olarak darbeleri ve ara yönetimler ile muhtıraları hiçbir şekilde adı ne olursa olsun kabul etmemiz, bunu çağrıştıracak eylem ve kararları kabullenmemiz mümkün değildir. Ancak CHP grubunun yapmış olduğu teklif, ucuz kahramanlık demokrasi havariliği ve basit bir popülizmden ibarettir.
Çünkü, CHP'nin temsil etmiş olduğu zihniyetin, 12 Eylül Anayasası'na nasıl sıkı sıkıya sahip çıktığını, anayasa değişiklik tekliflerini peşinen reddettiğini, 12 Eylül ürünü YÖK ve üniversite düzeninin değişmesi için elinden geleni yaptığını, darbe iddiasıyla yargılananların avukatlığına soyunarak yargının bağımsızlığına nasıl engel oldukları tüm kamuoyunun yakından bildiği hususlardır. Yine CHP'nin Muğla'daki temsilcilerinin Kenan Evren'in Muğla yaylasından ev alması için geçmişte ne gibi girişimlerde bulundukları bilinmektedir."
Muğla İl Genel Meclisi'nde alınan bu kararın meclisin Danıştay kararı ile feshedilmesini doğurabileceğine dikkat çeken Alper şunları söyledi: "5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununda il genel meclisinin yetki ve görevleri arasında okul adı değişikliği bulunmadığı gibi, İçişleri Bakanlığı'nın 13.05.2008 tarihli genelgesi doğrultusunda il genel meclisinin yetki ve görev alanına girmeyen konularla ilgili temenni kararı alınamayacağı hususu ifade edilmiştir. Öte yandan, aynı kanunun 22. maddesindeki düzenlemeye göre de, il özel idaresine verilen görevlerle ilgisi bulunmayan siyasi konularda karar alınması il genel meclisinin Danıştay kararı ile feshedilmesi sonucunu da doğurabilmektedir."
Muğlalının CHP'den yerel yönetimlerde hizmet beklediğini anlatan Alper, sözlerine şöyle devam etti: "Bu tür içi boş, ucuz siyasi manevralara milletin karnı tok. AK Parti olarak bir yandan merkezi iktidarı Muğla'da temsil ederken bir taraftan da yerel yönetimlerde pozitif anlamda muhalefet anlayışımızı sürdüreceğimizi ifade etmek isteriz."