16
Eylül
2024
Pazertesi
MUĞLA

Muğla: Turist sayısında rekor artış

Önemli turistik merkezlerin bulunduğu Muğla ve yöresine, bu yıl ilk 3 aylık dönemde hava ve deniz yolu ile 21 bin 139 yabancı turistin geldiği, geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl yüzde 294’lük artış yaşandığı belirtildi.

Muğla Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Muğla’ya bu yıl ilk 3 aylık dönemde, hava ve deniz yolu ile 21 bin 139 yabancı turist geldi. Muğla ve yöresine gelen yabancı turistler arasında geçtiğimiz yıllarda sürekli olarak İngiliz turistler ilk sırayı alırken, bu yılın ilk 3 aylık döneminde İngilizlerin dördüncü sıraya düştüğü gözlendi. Bu yılın ilk 3 aylık döneminde yöreye gelen turistlerde Alman turistler 4 bin 585 kişiyle ilk sırada yer alırken, 3 bin 720 kişiyle İtalyan turistler ikinci, 2 bin 920 kişiyle de Fransız turistler üçüncü sırada yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda sürekli ilk sırada yer alan İngilizler ise, 2 bin 79 kişi ile dördüncü ve Yunanlı turistler de 944 kişi ile beşinci sırada bulunuyor.

Konuyu değerlendiren Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, turist sayısındaki artışın sevindirici olduğunu belirterek, bu yükselişin önümüzdeki aylarda da artarak devam edeceğine inandığını söyledi. Vali Aksoy, "Turizm sektörünün yöre halkının yüzünü güldürmesi ve sektörde sağlanan başarının ülkemiz ekonomisine olumlu yönde yansıyabilmesi için tüm kişi ve kuruluşların bu konuda azami duyarlılık göstermeleri gerekiyor" dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da, sezona ilişkin beklentileri değerlendirirken, Marmaris’e gelecek turist sayısında bu yıl yüzde 25 artış beklendiğini söyledi. Özbozdağ, "Mart ayında turizme başlamaya uzun yıllardır hasretiz. Bu yıl, geçtiğimiz yılın önünde. Dalaman bölgesi olarak biz Antalya kadar gelişme gösteremiyoruz. Biraz daha çalışmamız gerekecek. Bu sezon için görünen tablodan yola çıkarak 2003’e göre yüzde 25 daha fazla turist beklentisi söz konusu. Ama 2002 yılını daha yakalayamadık" diye konuştu.

Öte yandan, Muğla ve yöresine, Dalaman ve Milas-Bodrum Havalimanları ile Marmaris, Bodrum, Fethiye, Datça, Güllük ve Turgutreis Deniz Gümrük Kapıları’ndan yabancı turist girişinin devam ettiği bildirildi.

MUĞLA-(İHA)
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2004 Salı 15:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?