8
Eylül
2024
Pazar
MUĞLA

Muğla'da heykel sergisi görücüye çıkmaya hazırlanıyor

Muğla Üniversitesi Karya Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Karya Taş Heykel Atölyesi ve Sergisi"nin ilk yapıtları kendini göstermeye başladı. 24 Haziran-20 Temmuz arasında gerçekleştirilen atölye çalışmasında ortaya çıkan yapıtların, 23 Temmuz'da bir koktelyle sanatseverlerin ziyaretine açılacağı bildirildi.
İspanya, İtalya, Beyaz Rusya, Mısır, Japonya, İsviçre ve Türkiye'den 12 heykeltıraşın katıldığı atölye çalışmalarında, Muğla Mermerciler Derneği'nin sponsorluğunda Kavaklıdere ocaklarından çıkarılan mermerler, yakıcı güneş altında yontuluyor. Eserler 3 haftada kendini göstermeye başlarken, sanatçıları dün Muğla Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası üyeleri ziyaret etti. Mimarlar Odası Muğla Şube Başkanı Olcay Arıkan, "Bu atölye ile Muğla, en anlamlı ve kalıcı etkinliklerinden birini yaşıyor. Müthiş bir emek verilmiş. Umarız gelecek yıllarda Muğla'nın tamamı atölyeye dönüşür" dedi.
Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik de yaptığı açıklamada, "Bu çalışma ile sadece üniversitemize eserler kazandırmıyoruz. Bunun yanında Muğlalılar'ı sanatla buluşturmaya, bir anlamda heykel eğitimi sunmaya çalışıyoruz" dedi. Organizasyonun Garanti Bankası ana sponsorluğunda gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Oktik, "Ortaya çıkan kaynak az olduğu için, atölyeye az sayıda sanatçıyı kabul edebildik. Eğer daha güçlü ve çok sponsorumuz olursa, gelecek yıllarda daha çok sanatçıyı kabul edeceğiz. Atölye çalışmasında 3 hafta geride kaldı. Bu güzel eserleri bir hafta sonra kampüsümüz içinde sergilemeye başlayacağız. Bu sergi üniversitemizin Açık Hava Müzesi'nin ilk adımı olacak" diye konuştu.
iha-muğla
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2004 Salı 16:13:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?