24
Nisan
2025
Perşembe
MUĞLA

Tarih gelecek kuşaklara aktarılacak

Karia ve Likya gibi uygarlıklara başkentlik etmiş bir yörede kurulan ve il genelinde çeşitli uygarlıkların izlerini taşıyan 195 tarihi antik kentin ve ören yeriyle, sivil mimarlık örneği 4 bin tescilli yapının bulunduğu Muğla’da, sahip olunan değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara taşınması için çalışmalar yapılıyor.

Muğla’da, ÇEKÜL Vakfıyla, Muğla Valiliği ve yerel yönetimler işbirliğinde yapılan koruma projesi, bu çalışmalar arasında yer alıyor. ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Yatağan Kaymakamı Şehmus Günaydın, Milas Kaymakamı Şahin Aslan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel ve Yüksek Mimar Meral Oğuz, Yatağan’a bağlı Bozüyük beldesindeki tarihi mekanlarda incelemelerde bulundular.

Bu incelemeler sırasında, Bozüyük Beldesindeki Muğla Valiliğinin katkılarıyla restore edilen Hacı Şükrü Evi ve Tarihi Ortaokul Binasıyla, Bozüyük’teki tarihi sokaklarda gezi düzenlendi. Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Muğla’nın sahip olduğu 195 tarihi Artik kente ve ören yerinin yanı sıra, sivil mimarlık örneği 4 bin tescilli yapıyla, bölgenin tarih zengini kentlerinden birisi olduğunu söyledi.

Muğla İl genelindeki tescilli yapıların 400’ü Muğla İl merkezinde bulunurken, Milas, Ula ve Yatağan’ın da önemli tarih zenginliği bulunuyor. Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Muğla’nın sahip olduğu tarihi zenginliklerin restorasyonunda ve gelecek kuşaklara aktarılmasında ÇEKÜL Vakfının katkılarından yararlanmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?