Muğla ve yöresinde yağışların oluşturacağı seller ve su baskınlarından, can ve mal kaybının önlenmesi amacıyla, İl Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.
Muğla Valiliği Özer Türk salonunda Vali Yardımcısı Recep Yüksel’in başkanlığında yapılan toplantıda, Başbakanlık genelgesi ve DSİ Bölge Müdürlüğünün taşkınlarla ilgili uyarı yazıları ele alındı.
Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Meteorolojiden alınan şiddetli yağış beklentisi üzerine, Muğla il genelindeki kaymakamlıklar ve belediye başkanlıklarının dikkati çekilerek gereken önlemler alındı. Yağışlarla, bazı yerlerde çukur alanlarda su birikintilerinin oluşmasına rağmen, her hangi bir can ve mal kaybı olmadı. Karadeniz Bölgesi’nde ve İstanbul’da meydana gelen sel baskınları ve acı sonuçlarını dikkate alarak, yağışlar ve kış mevsimi öncesinde gerekli tüm önlemleri almak amacıyla, geçen yıl Aralık ayında yapılan toplantıyı bu yıl öne aldık. Muğla ilinde de, geçen yıllarda bazı ilçelerimizde sel baskını olayları yaşanmıştı. Yasa ve yönetmeliklerin çerçevesinde, gereken tüm önlemleri alacağız” şeklinde konuştu.
Muğla’da geçtiğimiz yıllarda Dalaman Çayı’nın taşması sonucu, yöredeki yerleşim birimlerinde ve tarım alanlarında taşkın olayları yaşanmıştı. Muğla DSİ 213 Şube Müdürü Kutlu Kosif, toplantıdaki sunumunda, taşkınlardan korunma önlemlerini anlattı. Kosif, Başbakanlık genelgesiyle, DSİ Bölge Müdürlüğü’nün uyarı yazılarını da okudu. Şube Müdürü Kosif, taşkınlar öncesinde, taşkınlar sırasında ve sonrasında yapılacak çalışmalarla, bu konudaki görev ve sorumlulukları da anlattı. Sunumdaki bilgilere göre, Muğla il genelinde meydana gelecek taşkınlara karşı 87 adet taşkın koruma tesisi bulunuyor. Bu tesislerin 38 tanesi Fethiye’de ve 8 tanesi de Muğla il merkezinde, geri kalan tesisler de diğer ilçelerde bulunuyor. İl genelindeki taşkın koruma tesislerinden 84 tanesi DSİ’nin sorumluluğunda, 3 tanesi de yöredeki belediyelerin sorumluluğunda bulunuyor.