Fethiye'de her hafta Salı günü kurulan Salı Pazarı ile Patlangıç ve Günlükbaşı semt pazarlarının birleştirilerek, sadece Pazar günü halk pazarı kurulması gerektiğini söyleyen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tartışmanın fitilini ateşledi.
Geçtiğimiz yıllarda Fethiye kamuoyunda tartışılan 'Pazar' konusu Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir kez daha gündeme taşındı. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın bu konuda Fethiye Belediyesi'ne başvurduğu ve semt pazarlarının sayısının azaltılmasını istediği öğrenildi. Konuyla ilgili bazı çözüm önerilerini de Belediye Başkanlığı'na sunduğu öğrenilen Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Pazar yerlerinin denetim şeklinin de hukuka aykırı olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyledi.
Fethiye'deki dükkan esnafının Salı Pazarı nedeniyle iş yapamadığı ve haksız kazanç sağlandığı gerekçesiyle Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi'nde tartışılan konu, Fethiye Belediyesi'ne sunulan öneriyle Fethiye'nin de gündemine taşınmış oldu. Öneride Fethiye merkez, Günlükbaşı Mahallesi ve Patlangıç Mahallesi Pazarı'nın birleştirilip tek gün olarak Pazar günü kurulması istendi.Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akif Arıcan, pazarın kurulmasına karşı olmadığını, 3 pazarın bir bütün olarak Pazar günü kurulmasını istediklerini kaydetti.Akif Arıcan yaptığı açıklamada,
"Odamızca, semt pazarı ile ilgili olan pazarcı, üretici, tüketici, belediye ve semt sakinlerini tatmin edecek çözüm önerileri geliştirilmiştir. Öncelikle, hali hazırda devam eden ve hukuka aykırı olan Fethiye Sabit ve Seyyar Pazarcılar Odası'na verilen pazaryerlerini denetleme yetkisi geri alınmalıdır. Üyemiz işyerlerinin tatil günü Pazar günüdür. Pazar günü tüm çarşı, devlet memurları, çalışanlar tatil eder. Bu kapsamda mevcut Salı Pazarı, Pazar günleri kurulmalıdır. Birbirlerine çok yakın olan Günlükbaşı Semt pazarı, Fethiye Salı Pazarı ve Patlangıç Pazarı birleştirilerek tek gün yapılmalıdır. Pazaryerleri sadece Pazaryeri olarak faaliyet göstermeli, buralarda restoran tarzı yerlerin açılmasına müsaade edilerek, vakit geçirilen yerler olarak faaliyetine engel olunmalıdır. Pazar yerlerinde restoran tarzı yerlerin açılmasına müsaade edilmemelidir. Pazaryerinin yer seçimi, taşıt veya yaya ulaşımı, otopark, nüfus ve trafik yoğunluğu, yapılaşma, potansiyel Pazar büyüklüğü, arz-talep, Pazar dışı günlerdeki kullanımı, çevresel etkileri vb. kriterlerine göre belirlenmeli ve imar planlarında pazaryeri olarak belirlenen bir alan üzerinde kurulmalıdır. Üstü kapalı ve mevsim şartlarına göre açılıp kapanabilir, cephe duvarlarına sahip ve ulaşımı kolay sabit bir pazaryeri inşa edilmelidir" dedi.