Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Gökova beldesinde yazlık villa alan İngilizler, parasını ödedikleri evlerin tapusunu alamadı. Parayı ödedikleri şirketin bir bankaya olan borcu nedeniyle evler icra kanalıyla satışa çıkarıldı. İngiliz aileler haklarını aramak için tüm resmi makamlara başvururken sonuç alamadıklarını iddia etti.
İngiltere'nin Galler bölgesinde küçük bir belediyede çalışan ve emekli olan Roger Furg, tüm servetini eve yatırdığını belirtirken, yetkililerden kendilerine yardımcı olunmasını istedi. Bir şirketten yaklaşık 900 bin TL karşılığında altı daire satın alan beş İngiliz aile, Temmuz ayında gelen İcra kağıtlarıyla dolandırıldıklarını anladı.
İcranın, evleri kendilerine satan firma yetkilisi Emrah E.'nin borçları nedeniyle geldiğini dile getiren İngiliz Roger Furg, tüm birikimini bu eve yatırdığını ve çok üzgün olduğunu söyledi.
55 BİN STERLİN ÖDEDİ
Evlerde, Emrah E.'nin borçlarından dolayı ipotek ve haciz olduğunu belirten İngiliz Roger Furg, şöyle konuştu: "Şirket yetkilisinin bankalara olan borcu nedeniyle evlerin 1 Temmuz tarihinde icra kanalıyla satışa çıkarıldığını öğrendik. Maalesef bizim gibi beş aile daha var. Dolandırılan ailelerden biri de benim kardeşimin ailesi. Bu konuda bize yardımcı olması için Muğla Valiliği'ne faks çektim. Faks, konunun gereği yapılması için Ula Kaymakamlığı'na gönderilmiş. Fakat cevap alamadım. Evin değeri olan 55 bin sterlini banka kanalıyla şirketin hesabına aktardım. Dekontlar da Ula Cumhuriyet Savcılığı'nda."
TAPU ALAMADILAR
İngiliz Roger Furg, Emrah E.'nin evleri aldıktan sonra her akşam yemeğe davet ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bize karşı çok kibar ve güvenilir bir insan imajı çizdi. Tapuları istediğimizde her zaman bir bahane uydurdu ve sürekli erteledi. Sonunda elimize tapu diye bir belge verdi. Biz de Türkçe yazan bu belgenin tapu olduğuna inandık. Ancak daha sonra belgenin şirket adına düzenlenmiş kat mülkiyeti belgesi olduğunu anladık. Tapuyu bize verdikten sonra Ula Tapu Müdürlüğüne gidip belgenin gerçekliğini araştırdım. Herkes sorun olmadığını ve belgenin doğru olduğunu söyledi. İcra kağıdının elimize ulaşmasının ardından yeniden gittiğim Ula Tapu Müdürlüğü'ndeki yetkililerin rüşvetten tutuklandığını öğrendim. Artık kime başvuracağımı bilmiyorum."
AVUKAT DOLANDIRDI İDDİASI
Konuyu çözebilmesi için bir avukat tuttuklarını dile getiren Michael Young, dolandırıldıklarını anladıklarında tavsiye üzerine Marmaris'ten bir avukat tuttuklarını söyledi. Avukata 10 bin sterlin (yaklaşık 25 bin TL) ödediklerini anlatan Young, şunları söyledi: "Ancak bu kişi bizim işimizi yapmadan davadan çekildi. Daha sonra bu kişinin şirket yetkilisinin bir tanıdığı olduğu ortaya çıktı. Hakkımızı aramak isterken de mağdur duruma düştük. Artık dava açacak param kalmadı."
Young, 52 bin 500 sterlin para ödediğini ve bunu da NSBC bankasından şirket yetkilisinin hesabına yatırdığını söyledi.
TUM BU OLANLARA BILEN BIRISI VE AYNI YERDE MULK SAHIBI OLARAK . .... DENILEN DOLANDIRICI SUAN ELLIRINI KOLLARINI SALLAYA SALLAYA MARMARİSTE DOLASMAKTE VE ISLERINE DEVAM ETMEKTEDIR .
TURKIYE CUMHURIYETINDE EGER MADURLARI KORUYUCU KANUNLAR VAR ISE NEDEN BU INSANLARI HAKLARI KORUNMADI . BU SAHIS BENI DE DOLANDIRMAYA KALKTI . IPORTEKLI BIR DAIREY SATTI TAPU ALDIKTAN SONRA IPOTEK OLDUGUNU ANLADIK . TAPU MUDURLUGU NEDIR? BU KURUMA GUVENCE VEREN KIMDIR ? VATANDASA KIM GARANTI OLACAK DEVLET NERDE ? NASIL BIR SISTEM BU ULKEDE DOLANDIRICILARA KARSI BIR KANUN YOK MADURLAR ORTADA . BU SEKILDE TURKIYE CUMHRIYETI AVRUPA BIRLIGIEN GIRECEGINI ZANNEDIYOR . ASLA . BIR TURK VATANDASI OLARAK YARIN BIR REFERANDUM OLDUGUM TURKIYE NIN AVRUPA BIRLIGINE GIRMESI ICIN SAHSEN RED OYU VERECEGIM . DEVLETIN INSANLARA SAYGI DUYULMASINI VE HAKLARININ KORUNMASINI SAGLAYAMADIGI SURECE HIC BIR ZAMAN HIC BİRIAVRUPA ULKESI TURKIYEYI BIR UYE ULKE OLARAK KABUL EDEMEZ VE ETMIYECEKTIR . GEREKIRSE TUM MUCADELEMİZİ YURTDISINDA GOSTERECEGIZ .