2010 Yılı’nın ilk İl Koordinasyon Kurulu Vali Vekili Ahmet Ali Barış başkanlığında toplandı. Muğla’daki kamu yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda, kamu kuruluşlarının 2009 yılı itibariyle Muğla’daki yatırım tutarının 2 milyar 430 milyon TL olduğu bildirildi. Muğla’ya yapılan kamu yatırımlarında 146 milyon 985 bin TL ile enerji yatırımlarının başta geldiği kaydedildi.
YOLLAR BETON ASFALT
Vali Vekili Ahmet Ali Barış başkanlığında İl Genel Meclisi Salonu’nda yapılan toplantıya, İl Genel Meclisi Üyeleri, ilçe kaymakamları ve ilçe belediye başkanları, yatırımcı bölge müdürleri ve ilgili daire müdürleri katıldı. Yatırımcı daire müdürlerinin Muğla’daki 2009 yılı faaliyetleri değerlendirilirken, Karayolları 12. Bölge Müdür Yardımcısı Şemsettin Zeren, yatırım programına alınan Yatağan-Milas yolunun, Yatağan-Muğla; Muğla-Gökova; Gökova-Mamaris, Gökova Fethiye güzergahlarının da beton asfalt kaplama yapılarak Muğla’nın karayolu ağlarının tamamının beton asfalt ile kaplanacağını söyledi.
BARAJLARDA YÜZDE 100 DOLULUK
DSİ yatırımları değerlendirilirken, Akköprü Barajı’nda Mart-Nisan ayında su tutulacağı ve Mayıs’ta baraj ile birlikte Hidroelektrik Santralı’nın hizmete alınacağı belirtildi. Bayır, Geyik, Mumcular ve Akgedik Barajlarında yüzde 100 doluluk yaşandığını belirten DSİ Aydın 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, Bodrum ile birlikte Milas’ın içme suyu sorununu da çözeceklerini söyledi. İndap, “Akgedik Barajı projelendirildiğinde, 2090 ha arazinin sulanması söz konusu idi. Ancak geçen zaman içinde bu tarım alanlarının 400 ha’ı yapılaşmaya harcanmış. Bu yapılaşmaya açılan arazi için söz konusu olun su ile Milas’ın 30 yıllık içme suyu sorununu çözeceğiz. Proje önümüzdeki yıl ihale edilecek. Bu arada Bodrum’u da 50 yıl yetecek suya kavuşturuyoruz” dedi.
ENERJİ BAŞTA GELİYOR
Toplantıda, Muğla’ya yapılan kamu yatırımlarını özetleyen Vali Vekili Ahmet Ali Barış’ın verdiği bilgiye göre, Muğla ili genelinde 2009 yılı itibariyle kamu kuruluşlarının 2 milyar 430 milyon TL proje tutarlı işi bulunmakta. Sektörler itibariyle değerlendirildiğinde en yüksek harcama 146 milyon 985 bin TL enerji sektörüne yapılırken, ikinci sırada 69 milyon 986 bin TL ile ulaştırma, üçüncü sırada 49 milyon 511 bin TL ile diğer kamu hizmetleri ve dördüncü sırada da 26 milyon 534 bin TL ile eğitim sektörü yer aldı.