Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Duman, kadrosunun bulunduğu Muğla Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğü'nün, üniversite yerleşkesi içindeki ve ailesinin oturduğu lojmanı boşaltma kararı alması üzerine, Sivas'taki dekanlık görevinden istifa etti.
Prof. Dr. Ahmet Duman, YÖK ve Sivas CÜ Rektörlüğü'ne verdiği dilekçede, MÜ Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'i suçlayarak, "Sayın rektörün hukuksuz, ilkesiz, etik dışı ve kişisel husumete dayalı yönetim anlayışından maddi ve manevi olarak zarar gördüğüm açıktır" dedi.
Prof. Dr. Duman yaptığı açıklamada, 20 Nisan 2005 tarihinde YÖK tarafından Sivas CÜ Eğitim Fakültesi'ne dekan olarak atandığını fakat kadrosunun halen eski görev yeri MÜ'de bulunduğunu belirterek, MÜ Rektörlüğü'nün, kadrosu olmasına rağmen, ailesinin oturduğu lojmanın Muğla Üniversitesi tarafından boşaltmasının istendiğini söyledi. Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik ile çok eskiye dayanan bir dostluklarının bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Duman, "İngiltere'de birlikte görev yaptık. Çocuklarımız birlikte büyüdü. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne atandığım zaman MÜ Rektörü Şener Oktik ile görüştüm ve ailemin 2006 Haziran ayına kadar Muğla'daki lojmanlarda kalmasını istedim. Kendisi de tamam dedi. Benim Fen Lisesi'nde okuyan oğlum var. Anadolu Lisesi'nde öğretmen eşim var. Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sınavlarına kadar lojmanda oturacağımı söyledim kabul etti. Ancak Sivas'ta göreve başlamamdan 2 ay sonra 31 Mayıs tarihinde Muğla Üniversitesi'nden lojmanı boşaltmam için yazı geldi. Yürütmeyi durdurmak için Muğla İdare Mahkemesi'ne başvurdum. Muğla İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. MÜ Rektörlüğü bu karara itiraz etti" dedi.
YÖK Başkanlığı tarafından gizli olarak MÜ Rektörlüğü'ne gönderilen yazıyla mahkemenin kanaatinin etkilendiğini öne süren Prof. Dr. Duman, daha önce verilmiş olan yürütmeyi durdurma kararının Bölge İdaresi Mahkemesi tarafından bozulduğunu söyledi. Bunun üzerine MÜ Rektörlüğü'nün 15 Aralık 2005'te kendisine yazı göndererek lojmanı bir ay içinde boşaltmasını istediğini ileri süren Prof. Dr. Duman, aksi takdirde lojmanın kolluk güçleri tarafından boşaltılacağının bildirildiğini söyledi.
Lojmanın boşaltılmasının yanında MÜ'deki odasının da boşaltılması istenen Prof. Dr. Ahmet Duman, yine Muğla İdare Mahkemesi'ne başvurduğunu, 31 Ocak 2006 tarihine kadar verilen sürenin dolmadan odasının boşaltıldığını ileri sürdü. Bu durum karşısında, dekanlık görevinden istifa ettiğini, CÜ'den ilişkisini kestiğini ve 23 Ocak Pazartesi günü Muğla'daki görevine başlayacağını belirten Prof. Dr. Duman, "Bugün istifa etmeseydim, Muğla'da bana ait lojman Pazartesi gününden itibaren kolluk kuvvetlerince boşaltılacaktı. Sivas'tan ayrılmaktan büyük üzüntü duyuyorum" diye konuştu.
Prof. Dr. Duman, CÜ Rektörlüğü'ne verdiği 3 sayfalık istifa dilekçesinde, "Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik'in kişisel husumeti nedeniyle YÖK Genel Kurulu tarafından atanmış olduğum dekanlık görevini yürütmem sürekli olarak engellenmiş, sayın rektörün hukuksuz, ilkesiz, etik dışı ve kişisel husumete dayalı yönetim anlayışından maddi ve manevi olarak zarar gördüğüm açıktır. Diğer yandan idealist bir şekilde eşimi ve çocuklarımı Muğla'da bazı özel nedenlerden dolayı bırakıp CÜ Eğitim Fakültesi Dekanlığı gibi önemli bir görevi üstlenmenin, bir cezalandırma, gözdağı verme ve tedirgin etme amacına dönük olarak kullanılmasına daha fazla tahammül etmem mümkün olmayacaktır. YÖK Genel Kurulu tarafından 2547 sayılı yasanın 16-a maddesi gereğince 14 Nisan 2005 tarihinde atandığım dekanlık görevimden istifa ediyorum" dedi.