8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

'Bacasız fabrika' iflas yolunda

Adıyaman'da bacasız fabrika olarak değerlendirilen ve binlerce kişinin çalıştığı halı kursları eski cazibesini kaybetti.
Adıyaman'da daha önceden Halk Eğitim Müdürlükleri kontrolünde açılan ve genç kızların istihdam sağladığı halı kurslarına ilgi azaldı. Adıyaman'da üretilen el dokuması halılar, Amerika ve birçok Avrupa ülkelerine ihraç ediliyordu. Halı kurslarının fiziki yapısı ve halı dokuyan kızların ücretlerinin düşük olması nedeniyle boşalan halı kursları eski cazibesini yeniden kazanmak istiyor.
Adıyaman merkeze Bağlı Kayatepe Köyü'nde bulunan halı kursunun usta öğreticisi Feran Yılmaz, halı kursunun 40 kişi kapasiteli olmasına rağmen 15 kişiyle faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Daha önceki yıllarda halı kurslarımız yaz aylarında boşalırdı. Çünkü köylüler yaz aylarında kendi işlerini yapar, kışın ise kızlar halı kurslarına gelirdi. Fakat bu yıl halı dokuyan kızlarımız gelmek istemiyor. Halı kursunda 10 tezgahta toplam 40 kursiyerin çalışması gerekirken sadece 15 kursiyerle halı dokuyoruz. Halı kursumuzda uygun fiziki ortamın olmaması bunun en büyük nedenlerindendir. Halı kurslarının fiziki ortamının düzeltilmesi gerekiyor" dedi.
..
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?