8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Rekabet halka yaradı

Adıyaman - Kahta arası yolcu taşıyan minibüs ve ticari taksi kooperatifi arasındaki rekabet nedeniyle minibüs ücretlerinin düşmesi, en çok vatandaşı memnun etti.
Adıyaman-Kahta arasında yolcu taşıyan SS. 5 No'lu Minibüs Kooperatifi ile SS. 69 No'lu Özgür Taksi Kooperatifi yolcu taşıma ücretleri daha önce 1 YTL 75 YKr iken rekabet sonunda minibüsler indirim uygulayıp bu fiyatı 1 YTL'ye çekti. Taksicilerin ise halen 1 YTL 75 YKr'dan yolcu taşıdığı bildirildi. Minibüs ve taksi kooperatifi arasında yaşanan rekabet vatandaşa olumlu yansırken taksiciler müşteri bulamadıkları için minibüs kooperatifinin bu haksız rekabetinden şikayetçi olduklarını ifade etti.
SS. 69 No'lu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Mehmet Bilgiç, yıllardır minibüsler kooperatifi ile kardeş kooperatif olarak çalıştıklarını belirterek, "Son zamanlarda ne olduysa taşıma ücretlerinde indirime gittiler. Bu da bizim işlerimizin kırılmasına neden oldu. Onların araçları 14 yolcu alırken, bizim taksilerimiz sadece 4 yolcu taşıyabiliyor. Onlar 14 milyon kazanırken, rekabetten dolayı biz daha siftah yapamadık. Bu nedenle vatandaş minibüsleri tercih ediyor. Çok zor durumdayız" dedi.
SS.5 No'lu Kahta - Adıyaman Minibüs Kooperatifi Başkanı Abzer Karataş ise, yaptıkları indirimin tamamıyla vatandaşın menfaati için olduğunu belirterek, "Biz kısa bir süre içinde olsa fiyatlarımızda indirime gittik. Bu da işlerimizde ilerleme meydana getirdi. Yapılan uygulama rekabet olarak adlandırılsa da biz sürümden kazanıyoruz" diye konuştu.
..
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 15:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?