8
Eylül
2024
Pazar
TURİZM

Turizmde bayram bereketi

Ramazan Bayramı'nda Adıyaman'daki otellerin dolduğu belirtildi. Nemrut Dağı başta olmak üzere 150 ören yerini içersinde barındıran Adıyaman'ı 2005 yılının 8 ayı içerisinde 104 bin 138 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Adıyaman'ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin çoğunluğu UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi içersine alınan ve arkeologlar tarafından dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen 2206 metre yükseklikteki devasa heykelleri görmeye geldi. Rakımı yüksek olduğu için yılın sadece 8 ayında turist ziyaretine açık olan Nemrut Dağı dışında Adıyaman'da bulunan Perre Antik Kent, Cendere Köprüsü, Arsemia, Eski Kahta Kalesini görmeye gelen turist sayısında da hızla yükselme olduğuna dikkat çekiliyor.

Geçen yıl Adıyaman'ı ziyaret eden 120 bin turist sayısına hala ulaşılamazken, Adıyaman Valisi Halil Işık sezon sonuna kadar geçen yılki rakama ulaşacaklarını belirterek, "Adıyaman'ı ziyaret eden turist sayında hızla bir gelişme var. Ramazan Bayramı'nda Adıyaman'da bulunan otellerimiz doldu. Adıyaman'daki otellerin bin 450 yatak kapasitesi var. Otellerin dolması Adıyaman'a yerli ve yabancı turistlerin geldiğinin işaretidir. Geçen yılki turist sayısına ulaşacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 15:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?