Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ilk silaj paketleme fabrikası Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kuruldu.
Tütüne kota sistemi getirilmesiyle alternatif ürün arayışlarına giren Silvanlı çiftçiler 2003 yılında mısır üretimine başladı. İlk mısır üreticiliğini gerçekleştiren çiftçi Ramazan Anlayıcı, ev ve arazilerini ipotek edip 1 milyon YTL'lik silaj fabrikasını kurarak üretime başladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 3 ortak tarafından 10 dönüm arazı üzerine ilk kez kurulan Silaj Paketleme ve Üretim Fabrikası'nda günde 120 ton üretim yapılıyor. Fabrikada 20 kişinin istihdam edildiğini belirten Çayırgöl Dicle Silaj Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Anlayıcı, "15 bin dönüm arazi üzerinde silajlık mısır üretimini yaparak, bölgenin silaj hayvan yemi ihtiyacını karşılıyoruz. Mısır üretiminin bölgemiz için büyük bir fırsat olduğunu anladık. Arazi ve evlerimizi ipotek koyarak aldığımız banka kredileriyle kurduğumuz silaj fabrikamız bize 1 milyon YTL'ye mal oldu. Güneydoğu'nun birçok iline hayvan yemi olan silajlarımızı gönderiyoruz. Büyük bir başarı elde ettiğimize inanıyorum. Bu girişimimizden sonra Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir hareketlilik yaşanacaktır. Çünkü bir dönüm sulu arazide en az 8-10 bin ton mısır elde edilmektedir. 8 ton üretildiği zaman 2 hayvana bir yıl boyunca yetecek kadar yem elde etmiş bulunmaktayız. Bundan sonra ortaklarımla birlikte bir süt entegre tesisini kurarak süt üretimine de başlayacağız" dedi.
ramazan beye bol şans ve kazanç diliyorum başarılarının devamını diliyorüm gulkardeşler adına salih gül
BU TÜR OLAYLAR COK YAŞANDI FABRİKA V.S AMA HİÇ BİRİ OLUMLU Bİ SONUCA VARAMADI BAKALIM BUNDA DA HÜSRANA UĞRAMİCAZ İNŞ. BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİM..!
harika birşey bu yaptıkları
bol şanslar dilerim
bu tür olaylar cok yaşandı derken anlamadığımm bişey var hangi olayların yaşanması ayrıca bu tesisi kuran firma olarak her zaman tesisimizin arkasında durduk ramazan bey ve ortaklarına başarılar diliyorum saygılarla MOFEM MAKİNA
diclesilaj adınayorumlarınız için tşkl