16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

1 yatakta 3 çocuk tedavi görüyor

Gaziantep’te 125 yataklı Çocuk Hastanesi’nde yataklı hasta sayısının fazla olmasından dolayı 1 yatakta 3 çocuk tedavi görürken, bazı hastalarda yere açılan yataklarda tedavi ediliyor.

Türkiye’nin sanayi ve ticaret kenti olan ve GAP’ın merkezi konumunda bulunan Gaziantep’in sürekli göç alan bir kent olmasına rağmen Gaziantep Çocuk Hastanesi’nin yatak kapasitesi artırılamadı.

Hasta sayısı her geçen gün artan hastane, SSK ve Bağ-Kur sigortalılarına da hizmet vermek zorunda kalıyor. 125 yatak kapasiteli olmasına rağmen her gün 300 hastanın tedavi gördüğü hastanede 1 yatağı 3 çocuk paylaşmak zorunda kalıyor.

Hastane yetkilileri, yataklı hasta sayısının sürekli artmasından dolayı hasta odalarına yer yatakları açmak zorunda kalırken her çocuğun yanında refakatçi olarak annelerinin de bulunması odaları adım atılamaz hale getirdi.

Çocuğu hastanede tedavi gören Huriye Akar, Türkiye’nin büyük kentlerinden biri olan Gaziantep’e bu manzaranın yakışmadığını belirterek, "Sağlık personeli buna rağmen hizmetleri aksatmadan vermeye çalışıyor. Ancak biran önce hastanenin yatak kapasitesi artırılmalıdır" dedi.

Gaziantep Sağlık İl Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım ise 125 yataklı hastanenin, kapasitesinin üzerinde yataklı hastaya hizmet vermek zorunda kaldığını söyleyerek, "Sürekli büyüyen ve gelişen Gaziantep’te Çocuk Hastanesi’nin yatak kapasitesi binanın yetersizliğinden dolayı artırılamadı. Buna rağmen doktor, hemşire ve tüm personelimiz iki katı özveride bulunarak hizmet vermeye çalışıyor" diye konuştu.

Yıldırım, Gaziantep’e yeni bir Çocuk Hastanesi binasının yapılması için girişimde bulunduklarını ve 400 yataklı bir hastanenin yapılması için Sağlık Bakanlığından gerekli izinin çıktığını sözlerine ekledi.

GAZİANTEP (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 13:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?