16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Aileye sendika sahip çıktı

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde, 27 Ekim’de bakıcılığını yaptığı Volkan adındaki Sibirya kaplanı tarafından parçalanarak öldürülen Mehmet Geçibesler’in ailesi bayram öncesi mezarlık ziyaretinde bulundu.

Gaziantep Asri Mezarlık’taki Belediye Şehitliği’nde defnedilen Mehmet Geçibesler’in (39) mezarına, eşi Türkan, kızları Ebru ve Ezgi ile yakınları ziyarette bulundu. Mezar başında sürekli gözyaşı döken aile dualar etti, Kuran-ı Kerim okudu. Mehmet Geçibesler’in acılı eşi Türkan Geçibesler, iki kızıyla çok zor günler geçirdiklerini belirterek, "Çok büyük acılar yaşıyoruz, çok zor günler geçiriyoruz. Ne düşüneceğimi bilemiyorum. Tazminat konusunda avukatımızı destekliyoruz. Şu anda çok büyük acılar içerisinde olduğum için hiçbir şey düşünemiyorum" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

Geçibesler ailesinin avukatlığını gönüllü olarak üstlenen Avukat Deniz Kurdoğlu da olayın üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin aileye herhangi bir katkıda bulunmadığını kaydederek, "Bu olay belediyenin eksikliğinden meydana gelmiştir. Bu konuda açılan ceza davasından hariç biz de maddi ve manevi tazminat davası açacağız. İnsan canının bu kadar ucuz olmadığının savunulması gerekiyor. Ailenin amacı açılacak tazminat davasından para kazanmak değildir. Ancak biz, Cumhuriyet Halk Partisi ve DİSK Genel-İş Sendikası aracılığıyla sosyal yardım amaçlı bir kampanya başlatmayı düşünüyoruz. Bizim amacımız, insani duygulardan uzak bir takım kişilere insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını göstermek" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 4 yıldan bu yana çalışan 2 çocuk babası Mehmet Geçibesler (38), 27 Ekim sabahı Sibirya kaplanı Volkan’ın barındığı kafesleri temizlemek için kaplanı boş kafese aldı. Geçibesler diğer kafeslerde temizlik yaptığı sırada, kapısını açık unuttuğu kafesten kendisinin bulunduğu kafese gelen Volkan ile karşı karşıya kaldı. Kaplanın saldırısına uğrayan Geçibesler, görevlilerin müdahale edememeleri nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. 4 yıldır hayvanat bahçesinde çalışan daha önce ceylan ve geyiklere baktığı bildirilen Geçibesler’in olaydan 2 ay önce kaplanların bakımına verildiği iddia edilmişti.

gaziantep
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2004 Cumartesi 13:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?