Türkiye genelinde markalaşan Güllüoğlu Baklavaları'nın başarısı, Gaziantepli diğer ustalara da örnek oldu.
Güçlerini birleştiren Antepli baklavacılar, küçük işyerlerini bırakıp çok katlı modern imalathaneler kurmaya başladı. Buralarda hijyenik şekilde üretilen baklavalar, hem Türkiye'nin hem de dünyanın dört bir yanına gönderiliyor. Baklavada ilk markalaşma ve tesisleşme çalışmasını Güllüoğlu yapmıştı.
Firmanın sabihi Ömer Güllü, başarılı çalışmalarıyla Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü (FAO) tarafından geleneksel ve kaliteli ürün dalında Türkiye'ye verilen yedi ödülden birini almıştı. Güllüoğlu'nun başarısı, diğer ustalara da ilham verdi. Antepli Koçak Baklavaları, 5 katlı büyük ve modern bir tesis yaptı. Şirketin sahibi Coşkun Koçak, kalitede standardı yakalamak ve hijyen için tesisleşmenin şart olduğuna inanıyor. Firma, imalat bölümüne yerleştireceği kameralarla müşteriye baklavanın nasıl yapıldığını canlı olarak izlettirecek.
Coşkun Koçak, "İnsanlar artık kaliteye ve temizliğe önem veriyor. Amacımız, temiz ortamlarda çalışmak ve müşterilerimize de temiz ortamda baklava tattırmak." diye konuştu.
Çelebioğulları Baklavaları'nın sahibi Mehmet Çiftçi de önümüzdeki günlerde yeni baklava tesisini hizmete açmayı hazırlanıyor. İhtiyaçlara cevap verebilmek için tesisleşmeye gittiklerini söyleyen Çiftçi, burada yapılan baklavaları şubelerde canlı olarak izleteceklerini belirtti. Çiftçi, kalite ve temizliğe verdikleri önem dolayısıyla yeni tesis yaptıklarını dile getirdi. Gaziantep'te halen 5 büyük baklava tesisi bulunuyor. Yapımı devam edenlerle birlikte bu sayı daha da artacak