16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başbakan'ın açtığı tazminat davasına devam edildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Gaziantep’te yayınlanan bir yerel gazetede manevi şahsiyetine hakaret edildiği gerekçesiyle gazete ve köşe yazarına açtığı tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Gaziantep 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen bugünkü duruşmaya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin’in yetki verdiği avukat Ertuğrul Kaya, Zafer Gazetesi köşe yazarı Halil Eyüboğlu ve avukatları Metin Kaynak ile Hüseyin Öksüzler katıldı. Duruşmada, sanık Halil Eyüpoğlu’nun avukatları, Gaziantep 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde de aynı konu ile ilgili olarak ceza davası görüldüğünü belirterek, burada görülen davanın sonucunun beklenmesini istedi.

Başbakan Erdoğan’ın avukatı Ertuğrul Kaya ise, 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın sonucunun beklenmesine gerek olmadığını savunarak, karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de davalıların ekonomik ve sosyal durumlarının araştırılması ve 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dosyasının incelenmesi için duruşmayı erteledi.


Gaziantep’te yayınlanan Zafer Gazetesi’nin 14 Nisan 2004 tarihli nüshasında "Karakalem’’ köşesinde Halil Eyüboğlu imzasıyla yayınlanan köşe yazısında, Başbakan Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan’ın avukatı Fatih Şahin tarafından dava açılmıştı.

Verilen dava dilekçesinde, köşe yazısında, "Başbakan Erdoğan’ın şahsi haklarına tecavüz niteliğinde, şeref, haysiyet ve onuruna yönelik, tahkir ve tezyif edici isnat ve ithamlara, fevkalade zor, katlanılması ve tahammülü gayrı kabil hakaretlere yer verildiği" savunulmuştu. Bu nedenle köşe yazarı Halil Eyüboğlu ve Yazı İşleri Müdürü Atilla Konukoğlu hakkında, Gaziantep 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde 10 milyar liralık tazminat davası açılmıştı.

Gaziantep
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 17:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?