16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başkan Doğan: Hedefimiz inanç turizmini canlandırmak

World Of Wonders (WOW) Oteller Zinciri'nin, Gaziantep'te restore edilerek turizme kazandırılacak olan Şırahanı'nın yanına yaptıracağı 5 yıldızlı otelin temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Celal Doğan, "Gaziantep'in turizm potansiyelini yükseltmek ve özellikle inanç turizminden yeterince faydalanması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
CHP Milletvekilleri Mustafa Yılmaz ve Ahmet Yılmazkaya ile çok sayıda vatandaş katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, tinercilerin mekanı olan bu tarihi mekanları turizme kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu söyledi. Doğan, "Şırahanı yandıktan sonra burada tinerciler kalıyordu. Restorasyon çalışmalarını yaparak, tarihi Şırahanı'nı restore ettik. Şimdi bu tarihi dokuya yakışan 5 yıldızlı otel yapacağız. Otelin dış yapısı taşlardan olacak" dedi.
Doğan, Gaziantep'in turizm potansiyelinden yeterince yararlanamadığını ifade ederek, "Bugün bunları yapıyorum diye bana herkes 'sana ne kardeşim, sen Turizm Bakanı mısın?' diyor. 25 yıl önce plan dedik, onlar pilav anladı. Güneydoğu dedik, 'bölücülük yapıyorsun' dediler. Demokrasi dedik, 'anarşi mi çıkarıyorsun' dediler. Bugün çok şükür, bizim söylediklerimiz 25 yıl sonra gerçekleşti. 'Demokrasi Diyarbakır'dan geçer' demeye başladılar. Bizim akıllarımızdan geçen, onların hayallerinde bile olamaz. O nedenle herkes kendi işini yapsın. Gaziantep'in turizm potansiyelini yükseltmek ve özellikle inanç turizminden yeterince faydalanması için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, daha sonra otelin temelini "Bismillah" diyerek attı. Doğan, milletvekilleri ve vatandaşlar daha sonra restore edilen Şırahanı'nı gezdi.
WOW Oteller Zinciri'nin Gaziantep halkası, 10 bin 500 metrekare alan üzerinde yapılacak. 6 bin 500 metrekaresi inşaat alanı, 4 bin metrekaresi ise bahçe kısmını oluşturacak. Tarihi dokuya uygun olarak inşa edilen otel, 110 yatak kapasiteli ve 5 yıldızlı statüsünde olacak. Ayrıca yarı olimpik yüzme havuzu da bulunacak. Otelin inşaatını ise MNG Holding'e bağlı Günal İnşaat üstlendi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2004 Pazar 18:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?