16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Başkan Güzelbay: Alt yapı sorunlarını çözeceğiz

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kenti daha çağdaş ve modern bir görünüme ulaştırmak ve alt yapı sorunlarını çözmek için çalıştıklarını bildirdi.

Güzelbey, Karataş bölgesinin su sorununu 24,5 kilometrelik boru döşeyerek çözeceklerini belirtti. Güzelbey, "Yaklaşık 20 trilyon liraya malolacak projeye bu bölgenin su sorununu çözeceğiz. Bu bölgenin su sorununu ve altyapı sorununu çözmek için düğmeye bastık. Çeşitli ebatlarda 24,5 kilometre boru döşeyerek 200 bin nüfusa yetecek suyu 2006 Ocak ayında bu bölgeye vereceğiz. Bu projeyle bölgenin su sorunu çözülmüş oldu, kanal sorununu da ileri günlerde yapacağımız projelerle çözeceğiz" dedi.

Maarif Kavşağı’nda yapılan köprülü alt geçit projesinin de bitirilme aşamasına geldiğini kaydeden Güzelbey, "Proje arzu ettiğimiz hedefler seviyesinde gidiyor. Hatta hedeflediğimizin önünde bulunuyoruz. Şuanda köprünün betonu döküldü ve köprü işi tamamlandı. Bundan sonra köprünün altı oyularak yolun asfaltlanmasına başlanacak. Kavşağı öngördüğümüz 25 Ocak tarihinde hizmete sokacağız. Yol asfaltlandıktan sonra da köprünün üzerine peyzaj çalışması ile çok güzel bir park yapacağız. Bu proje bittikten sonra Maarif Kavşağı kentin cazibe merkezi olacak" diye konuştu.
Güzelbey, Maarif Kavşağı’nın tamamlanmasının ardından Şubat ayı sonunda Doğumevi Kavşağı’nın inşaatına başlanacağını, ardından da Tugay ve Küsget Kavşakları’nın düzenlenmesine başlanacağını ifade etti.

Gaziantep
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 13:58:19
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 14:03:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?