16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Bilişim Çırakları projesi hayata geçiyor

Vali Lütfullah Bilgin, ihracata yönelik faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarlarda rekabet edebilmesi için bilişim alanında, e-ticaret konusunda elemanlara ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Bilgin, yaptığı açıklamada, 14 ilde uygulanacak "Bilişim Çırakları Projesi"nin Gaziantep’te de uygulanacağını belirterek, "Proje, Valiliğimiz koordinesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Teşvik Fonu, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi, Türkiye İş Kurumu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi işbirliğiyle yürütülmektedir. Amacımız, dar gelirli ailelerin lise mezunu çocuklarının bilgi teknolojileri konusunda eğitilmeleri yoluyla, işsiz gençlerin KOBİ’lere ara eleman olarak yerleştirilmesidir. Çağımızda ihracata yönelik faaliyet gösteren firmaların uluslararası pazarda rekabet edebilmesi için bilişim alanında yetişmiş elemanlara ihtiyaç vardır. Bu proje ile bu elemanların yetiştirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Proje kapsamında Gaziantep’te 45 kişilik kontenjan verildiğini ancak bu proje ile bin 20 kişiye istihdam sağlanacağını kaydeden Bilgin, "Projeye başvuruda bulunabilmek için Gaziantep’te ikamet etmeleri, en az lise veya dengi okul mezunu olmaları, herhangi bir sosyal güvenlik kurumu üyesi olmamaları, 26 yaşından gün almamış ve en az bir yıl askerlikle ilişkilerinin bulunmamaları gerekmektedir. Başvurular 5 Kasım tarihinden itibaren il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na yapılabilecektir" diye konuştu.

Bilgin, projeye katılmaya hak kazananların, dış ticaret ve yabancı dil bilgisi temel eğitimi aldıktan sonra KOBİ’lere ara eleman olarak yerleştirileceklerini ifade etti.

gaziantep
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 11:39:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zeynep yeni IP: 88.241.11.xxx Tarih : 5.10.2006 17:30:10
bilşim çırakları projesi eğitiminden çok memnun kaldık fakat ne zaman yerleştirileceğiz.ben ege ünv.işletme okurken okulumu bırakıp bu proje için 4 yılımı feda ettim.fakat 6 ay eğitim aldık.mayısdan beri açıktayız.işede giremedik.bugün haber gelir gideriz diye lütfen bilgilendirin.saygılarımla teşekkür ederim