16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Böyle tanıtım görülmedi!..

Gaziantepli şair Reşat Yaşar, dünyada eşi benzeri olmayan bir tanıtıma imza attı. İnsanların kitap okumadığından şikayetçi olan Yaşar, ikinci kitabının tanıtımını mezarlıkta ölülere yaptı.
Gaziantepli şair Reşat Yaşar, birinci şiir kitabı Üç Baba Hindi’den sonra ikinci şiir kitabı Gökyüzü Ağlıyor’u da piyasaya çıkardı.

Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının olmadığından dert yanan Yaşar, çıkardığı ikinci şiir kitabını ise protesto amacıyla Asri Mezarlık’ta ölülere tanıttı. Mezarlara şiir okuyan şair, onlarla dertleşmeyi ve imzalı kitap bırakmayı da ihmal etmedi. Elinde çıkardığı son kitabı ile mezarların başına gelen şair, duygulu ifadelerle, "Bak ikinci kitabımda çıktı ama insanlar bakmıyor hiç. Sadece bu bölgede değil Türkiye’de insanlar kitap okumuyor. Ben buna üzülüyorum. Onun için diyorum ki, kitaplarıma diriler ilgi göstermedi bari siz ilgi gösterin. Hatta bu kitapları mağaza önlerinde palyaçoluk yaparak, bin bir eziyetle çıkardım. Şimdi sizlere birer tane armağan ediyorum" derken gözyaşlarını tutamadı.

Kitap tanıtımının ardından mezarlıkta gazetecilere bir açıklama yapan Yaşar, kitap okuma alışkanlığının olmadığı Türkiye’de protesto amacıyla böyle bir eylemi seçtiğini belirterek, "Benim ilk kitabım çıktığı zaman insanlar gelip, ’Aa Reşat kitabın mı çıktı, kaç lira?’ diyerek alıp bir kenara attılar. Oysa, alınan o kitap okunmalı bence. Kitapçılara bakıyorum, insanları göremiyorum. Bundan dolayı bir sitemim var ve bunu protesto ediyorum. Ben de kitap tanıtımımı mezarlıkta yapmayı uygun gördüm. Madem diriler kitap okumuyor ben de ölülere kitabımı tanıttım. insanlar okumuyor, çok ilgisizler, ben de bana yakın olanların ölüler olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yaşar, her sanatçının bir hayali olduğunu ve kendisinin de hayaline göre mezarına imzalı kitap bıraktığı ölülerin kitabını alarak okuduğuna inandığını söyledi.

gaziantep
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 11:41:25
Güncelleme :11 Kasım 2004 Perşembe 11:42:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?