16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Elektrik kesintisi bıktırdı...

Gaziantep Adliyesi’nde meydana gelen elektrik kesintileri duruşmaları yarım bıraktırırken, 27 yıllık jeneratör elektrik yükünü kaldıramayınca adliye karanlıkta kaldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan, Gaziantep Adliye Sarayı’nın bulunduğu Maarif Kavşağı’ndaki inşaat çalışması nedeniyle, sürekli elektrik kesintileri yaşanmaya başlandı. Günde ortalama 3-4 defa kesintinin yaşandığı adliyede 27 yıllık jeneratör de elektrik yükünü kaldıramayınca, duruşmalara sürekli ara verildi, adliye karanlıkta kaldı.

 Gaziantep Adliyesi İdari İşler Müdürü Hüseyin Deveci, Adalet Bakanlığı’na geçen yıldan itibaren 3 defa başvuruda bulunduklarını belirterek, "Adliyemiz geçen yıl itibarıyla bilgisayarlı sisteme geçti ve 200 bilgisayar kuruldu. Bu geçiş sonrası yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle, 27 yıllık jeneratörümüz elektrik yükünü kaldıramadı. Elektrik kesintileri nedeniyle özellikle bilgisayarlar ve elektronik eşyalar büyük zarar görüyor. Adalet Bakanlığı’na 3 kez başvuruda bulunduk ancak şu ana kadar bir yenileme veya değiştirme yapılmadı" dedi.

Gaziantep Barosu avukatlarından Sermet Atay da sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin hem yargıyı hem de vatandaşı zor durumda bıraktığını kaydederek, "Duruşma sırasında yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle tutulan tutanaklar da kesinti ile birlikte gidiyor ve duruşmalara ara verilmek zorunda kalınıyor. Zaten yargının yükünün ağırlığından şikayet ediliyor, bir de böyle elektrik kesintileri yaşanınca duruşmalar bitirilemiyor. Demek ki devletin imkanı bu kadar, Gaziantep Adliyesi’ne bir jeneratör alınamıyor" diye konuştu.

Sürekli elektrik kesintilerinin yaşandığı Gaziantep Adliyesi’nde elektriklerin tekrar gelmesiyle birlikte, ara verilen duruşmalara tekrar başlandı.

gaziantep
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2004 Salı 15:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?