8
Eylül
2024
Pazar
GAZİANTEP

Futbolcu leoparlar

Türkiye’nin tek üçüz leopar yavrularının bulunduğu Gaziantep Hayvanat Bahçesi, ziyaretçi akınına uğruyor. Geçen yıl dünyaya gelen ve 1 yaşını dolduran üçüz leoparların plastik topla oyunları ise büyük ilgi çekiyor.

Dünyadaki 70 leopardan 5’i, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunuyor. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde bulunan dişi ve erkek leoparlar, geçen yıl üçüz yavru dünyaya getirdi.

Geçen yıl dünyaya gelen ve ilk ziyaretçileri arasında Dünya Güzellik Kraliçesi Azra Akın’ın da bulunduğu leopar yavruları, havaların ısınmasıyla birlikte ilk kez kafeslerinden çıkarılarak yazlık bölüme alındı. 1 yaşını dolduran üçüz leopar yavrularının oynadıkları oyunlar ise ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor. En çok da plastik topla oyun oynayan yavrular, görenleri hayrete düşürüyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Yırtıcı Hayvanlar Barınak Sorumlusu Erol Yıldız, kış aylarının sona ermesiyle birlikte hayvanat bahçesinin de canlandığını belirterek, "Havaların ısınmasıyla birlikte bütün yırtıcı hayvanlarımızı yazlık bölüme aldık. Türkiye’deki tek üçüz leopar yavrularımızı da ilk kez güneş ışığına çıkardık. Üçüz leopar yavruları ilk kez çıktıkları yazlık bölümde plastik topla oynamayı çok seviyorlar. En büyük hobileri top oynamak, ancak attığımız toplar 60 saniye sürmüyor, patlıyor" dedi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Mehmet Celal Özsöyler de Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin kurulu alan ve hayvan türleri bakımından Türkiye’deki hayvanat bahçeleri arasında ilk sırada yer aldığını söyledi. Özsöyler, Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 250 türde yaklaşık 4 bin hayvan bulunduğunu ve geçen yıl hayvanat bahçesini 188 bin 806 kişinin ziyaret ettiğini kaydederek, "Havaların ısınmasıyla birlikte kafeslerde bulunan birçok hayvan türünü yazlık bölüme aldık. Hayvanları yazlık bölüme almamızla birlikte geçen yıllara oranla büyük bir ziyaretçi akınına uğradık. Sadece geçen hafta içerisinde 10 bin 138 kişi hayvanat bahçemizi ziyaret etti. Bu yıl, geçen yılki ziyaretçi sayısını geçeceğimize ve ziyaretçi sayısında rekor kıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 13:41:03
Güncelleme :6 Mayıs 2005 Cuma 12:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?