21
Kasım
2024
Perşembe
GAZİANTEP

G.Antep Ortadoğu'nun sağlık merkezi

Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Gaziantep'in sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin değil aynı zamanda komşu ülkelerden Suriye ve Irak'tan gelen hastaları da kabul ederek Ortadoğu’nun sağlık merkezi olacağını söyledi.

Vali Kamçı İHA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk etapta Sağlık Bakanlığı'nca 16 il merkezinin ''Bölge Sağlık Cazibe Merkezi'' olarak planlandığını belirtti. Kamçı, Gaziantep'in de bu iller arasında yer aldığını ve sağlık kampüsü kurulacağını kaydederek, “Gaziantep, sağlık çekim merkezi olabilecek bir konumunda bulunuyor. Tabi bizim avantajımız çevre illerin sağlık çekim merkezi olmak yanında Suriye gibi Irak gibi komşu ülkelerin de sağlık çekim merkezi durumundayız. Suriye'den gelen ve Suriye Devleti Sağlık Sigortası’na tabi vatandaşların Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi ücretlerinin Suriye devletince ödenmesi için çalışmalar başlatıldı. Ayrıca üniversite ve tıp fakültesi yetkilileri Suriye'ye gidip görüşmelerde bulundular" dedi.

Sağlık kampüsü oluşturulması konusunda çalışmaların devam ettiğini ifade edeni Kamçı, şunları söyledi:

"Hedefimiz TRT arazisini alarak 300 dönümlük arazi üzerinde 400 yataklı Bölge eğitim ve araştırma hastanesini kurmak. Ayrıca kampüs içerisinde bir göğüs hastalıkları hastanesi, fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi, akıl ve ruh sağlığı hastalıkları hastanesi yapılmasına ilişkin teklifler Sağlık Bakanlığına sunuldu. Üniversite hastanesine ek olarak 300 yataklı ek bölüm yapıldı. 300 yataklı Şehitkamil Devlet Hastanesi tamamlandı. Yavaş yavaş elemanları sağlanıyor. Geçen hafta Ankara'daydım. Uzman doktor temini için sıraya alınmış ilk etapta doktor ihtiyacı giderilecek. Ama bunlar yeterli değil tabi. Bizim asıl hedefimiz 300 dönümlük TRT'nin karşısındaki arsayı alarak 400 yataklı bir bölge eğitim ve araştırma hastanesi kurmak. Dolayısıyla sağlıkta çekim merkezi olabilmek için bu hastaneyi hayata geçirmemiz gerekiyor. 400 odalı 800 hasta kapasiteli bir hastane olacak.”

Üniversite Hastanesi'nin Suriye'den gelecek hastaları kabul edebilecek durumda olduğunu belirten Kamçı, "Ancak Suriye'de hastanelerde sağlık hizmeti ücretsiz. Yani Suriyeli bir hastanın burada tedavi olduğunda sağlık hizmetleri için para ödemesi konusunda problem oluyor. Zaten bir çok kişi gelip burada tedavisini yaptırıyor. Ancak devlet tarafından sağlık masrafları ödenen SSK, Bağ-Kur gibi Suriye devleti hastanelere bir ödeme yapmıyor. Çünkü tüm sağlık hizmetleri ücretsiz. Sağlık bakanlıkları nezdinde görüşmeler yapılıyor ve bu konu aşılmaya çalışılıyor. Sağlık hizmetleri için bizim hastanelerimize ödeme yapmaya başlarlarsa bir protokolle oradaki hastaları kabul edebilecekler. Suriye'nin de sağlık merkezi konumunda olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 11:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?