16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep: ABD'li basketçilerden Türkiye'ye övgü yağdı...

ABD’li basketçiler Omaru Faulkner ile Courtland Freeman, ABD Dışişleri Bakanlığı Kültür Dairesi’nden Joseph Merante, ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Pamela Dunham ve Kadir Turgay ile Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer’i ziyaret etti.

GSO Başkanı Nejat Koçer, 3 yıl önce Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te açılan ABD Bilgi Bürosu’nun sosyal, kültürel ve ekonomik faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek, "Bugüne kadar özellikle ekonomik konularda Türk ve ABD’li işadamları arasında ortak işbirliği imkanlarını değerlendiren ABD Bilgi Büromuz, bu kez de ABD’den gelen basketbolcuları ağırlıyor. Bu basketbolcular 2 gün Gaziantep’te sportif ve sosyal faaliyetlerde bulunacaklar. Bu faaliyetlerin 2 ülke arasındaki ilişkilerin artmasında faydalı olacağına inanıyorum" dedi.


ABD’li basketbolcular Omari Faulkner ve Cortland Freeman ise, Türk basketbolunun büyük bir aşama kaydettiğini ve polülaritesinin arttığını belirterek, "Zaten Türk basketbolcular Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur NBA’de oynuyor. Bize de Türkiye’den teklif gelse seve seve kabul ederiz. Türkiye çok güzel bir ülke ve insanları çok sıcak. Sokakta gezerken bizi görenler basketbol mu diye sordular. Bu da Türkiye’de basketbola olan ilgiyi gösteriyor. Burada bulunmamız bizim izin bir rüyanın gerçekleşmesi oldu. Çünkü, lisede okurken Türkiye hakkında çok şey duymuştuk, ama ziyaret edememiştik. Dolayısıyla bugün burada bulunmak bizim için çok keyifli. Gaziantep’ten de çok etkilendik. Bugün burada basketbolda geleceği olan gençlerle de basketbol oynayacağımız için çok mutluyuz" diye konuştular.

iha-g.antep
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 12:37:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?