16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep: GSO'da 9 firmaya ödülleri törenle verildi

Gaizantep Sanayi Odası’nda (GSO) düzenlenen ödül törenine, Vali Lütfullah Bilgin, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Fatma Şahin, Ahmet Uzer, Mehmet Sarı, CHP Gaziantep Milletvekilleri Mustafa Yılmaz ve Ahmet Yılmazkaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Ekinci, sanayici ve işadamları katıldı. GSO Başkanı Nejat Koçer, ödül töreninin açılış konuşmasında, hükümetten tek beklentilerinin, dünya fiyatlarında girdi kullanarak üretim yapmak olduğunu söyledi.

İç piyasadaki daralmaya rağmen ihracatta elde edilen başarının çok önemli olduğunu belirten Koçer, "İhracatta yakalanan bu başarının mevcut döviz politikasıyla sürdürülebilmesi çok daha önemli. Gaziantep olarak dikkat etmemiz gereken en önemli husus sektörel yığılmadır. Birçok sektörümüzde görülen fazla kapasite ve yanlış yatırımlar gelecek için bizi endişelendiriyor. Unutmayalım ki bundan böyle yatırımlar üretim miktarı ve kapasiteleri ile değil, karlılıklarıyla öne çıkacaktır. Artık sadece yatırım yapma dönemi bitti. Eğer verimli üretim yapamıyor, markalaşmaya önem vermiyor, yeni pazarlama teknikleri kullanmıyorsak yaptığımız yatırımın hiçbir değeri kalmıyor" dedi.

Koçer, Gaziantepli sanayiciler olarak 2005 yılında 2 milyar, 2010 yılında 5 milyar doları aşan miktarda sanayi ürünü ihracatı gerçekleştirmeyi, gelecek 5 yılda Türkiye’nin 1. ve 2. 500 büyük firması arasına 50 firma sokmayı hedeflediklerini kaydetti.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de hükümetin 20 aydan bu yana üretimin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştığını ifade ederek, "Bu konuda yaptıklarımız yanında halen yapacaklarımız da bulunuyor. Bu ülkenin üretime her şeyden fazla ihtiyacının olduğunu biliyoruz, hükümetimiz de bu bilinçle çalışıyor" şeklinde konuştu.


Vali Lütfullah Bilgin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, CHP Gaziantep Milletvekili Ahmet Yılmazkaya, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekinci de konuşmalarında Gaziantep sanayisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, plaket verilen firmaları kutladılar.
Törende daha sonra Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasında yer alan Gaziantep’te yerleşik İsko Dokuma İşletmeleri, Sanko Tekstil İşletmeler, Gülsan Sentetik Dokuma, Akteks Akrilik İplik, Naksan Plastik, Merinos Halı, Şölen Çikolata, Süper Film Ambalaj ve Beşler Makarna yöneticilerine plaket verildi.

iha-g.antep
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2004 Pazartesi 19:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?