Gaziantepli müzik öğretmeni Abdullah Bakadan, Gaziantep kültürüne yapmış olduğu katkılardan dolayı takdir topluyor.
Yıllarca halk eğitim merkezlerinde bağlama ve halk müziği eğitimi vererek bir çok öğrenci yetiştiren ve Gaziantep'te ilk açılan müzik okullarından birinin kurucuları arasında yer alan müzik öğretmeni Abdullah Bakadan, adeta gönüllü kültür elçiliği yapıyor. Gaziantep türkülerinin daha iyi tanınması için Gaziantep Türküleri Topluluğu'nu kuran Bakadan, Barak uzun havalarını notaya alarak ve bununla ilgili bir de kitap çıkarttı. Yaptığı çalışmalarla her kesimden takdir toplayan Bakadan, hiçbir çıkar beklemeden Gaziantep kültürüne yaptığı katkılarla, adeta Gaziantep'in gönüllü kültür elçisi gibi çalışıyor.
2001 yılında çıkardığı "Barak uzun havalarının dizileri ve örnekleri" adlı kitapla yöreye ait Barak uzun havalarını notaya alan Bakadan, Gaziantep türküleri ile ilgili de bir kitap çalışmasında bulunacağını ve bu anlamda destek beklediğini söyledi.
Bakadan, yerel televizyonlarda yaptığı müzik programlarının yanı sıra, ulusal televizyonlarda da bir çok müzik programlarına konuk olarak katıldı. 100'e yakın bestesi bulunan Bakadan'ın, Kader, Bir Çare Düşün, Nerdesin Yar ve Gel Hele adlı besteleri ünlü sanatçılar tarafından seslendirildi. Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'in kasedine adını veren Tek Tek ve Müslüm Gürses'in unutulmaz yorumuyla seslendirdiği Yuvasız Kuş'un yanı sıra daha bir çok şarkının bestekarı Ömer Önder Güney'in oğlu olan Bakadan, aynı zamanda sanatçı bir aileden geliyor.
Gaziantep Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Halk Müziği Temel Bilimler Bölümü mezunu olan Bakadan, Gaziantep kültürüne olan ilgisizliğe isyan ediyor. Gaziantep sevdalısı olan Bakadan, Gaziantep kültürünün eşsiz değerlerle dolu olduğunu ifade ederek, "Kültürümüzde önemli bir yer tutan Gaziantep türkülerine sahip çıkılmalıdır. Maalesef çok bilinen türkülerimizi birileri yeniden derleyerek kendilerine mal ediyor. Bu çok acı bir durumdur. Ben kendi imkanlarım doğrultusunda bunun mücadelesini veriyorum. Fakat herkesin elini taşın altına koyması gerek. Gaziantep'te ilk kez sadece Gaziantep türkülerini okuyan bir ekip kurduk. Bu ekiple amacımız türkülerimizi Türkiye'ye tanıtmaktı. Maalesef büyük özveriyle yaklaşık 2 yıl önce hiçbir destek görmeden kendi imkanlarımızla kurduğumuz Gaziantep Türküleri Topluluğu'na halkımız ilgi göstermedi. Biz hiçbir çıkar gözetmeden kültürümüze nasıl bir katkı sağlarız diye bu çalışmaları yaptık. Ama doğrusu beklenen ilgiyi görmedik. Böylesine kültürümüze katkı amacıyla yapılan çalışmalarda tüm kamu kuruluşlarının kısacası herkesin destek olmasını beklerdik "diye konuştu.