16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te hırsızlık şebekesi çökertildi

 Yapılan operasyonda oto lastiğinden buzdolabına, bilgisayardan giyecek eşyasına kadar, tahminen 200 milyar lira değerindeki çalıntı malzeme ele geçirildi. Hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen Ali A., Mehmet D., Yakup K. ve Remzi K gözaltına alındı.
Şahısların yapılan sorgulamalarında suçlarını itiraf ettiği, hırsızlık olayına karışan 2 kişinin ise arandığı bildirildi.
Bu arada, hırsızlık olayına karışan Çetin Şimşek'in ise yine hırsızlık suçuyla cezaevinde bulunduğu tespit edildi.

Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, yaptığı açıklamada, çalıntı malzemelerin sahiplerinin belirlenmesine çalışıldığını belirterek, "Kentte huzurun sağlanması için yaptığımız çalışmalarda vatandaşın bilgi ve görüşüne büyük önem veriyoruz. Toplum destekli polis projesi anlayışıyla çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlardan aldığımız bilgi ve duyumların değerlendirilmesi sonucu, kentimizde ve başka illerden yapılan hırsızlık olayının faillerini yakalamayı başardık" dedi.

Artık hırsızların da profesyonelleştiğini belirten Arslan, "Organize ve şebeke kurup, her telden her türlü malzemeyi çalıyorlar. Artık o kadar ilginçtir ki komşusunun malını çalan hırsız, komşusunun evine geçmiş olsun ziyaretine dahi gidebiliyor" diye konuştu.
Hırsızlık olayında ele geçirilen mahzemelerin bir süpermarket kurmaya yeteceğini kaydeden Arslan şunları söyledi:
"Dileğimiz, bu tür olayların hiçbir şekilde olmaması. Ele geçirdiğimiz çalıntı malzemelerin sahiplerini bulmaya çalışıyoruz. Vatandaştan isteğimiz; gördüğü, bildiği ne varsa bize ulaştırmaları. Bu bilgileri bize bildirsinlerki, hırsızı çalmadan, katili kaçmadan yakalayabilelim."

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 13:09:25
Güncelleme :14 Mart 2004 Pazar 17:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?