16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te silah operasyonu

Gaziantep’te 2 aydır sürdürülen ve "Yaman" adı verilen operasyonla Irak’tan yurda sokulan 82 adet silah ele geçirildi. Silahların, daha önce aynı suçtan cezaevinde yatan ve yaklaşık 2 yıl önce sağlık durumu nedeniyle özel afla cezaevinden çıkan tekerlekli sandalyeli sanığın yurda sokmaya çalıştığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince 2 aydır sürdürülen çalışmalar sonucunda, Irak’tan Türkiye’ye giriş yapan 2 TIR takibe alındı. 27 Aralık tarihinde Küçük Sanayi Sitesi TEM Otoyolu girişinde durdurulan araçlarda yapılan aramada 82 adet değişik çap ve markada tabanca, 102 şarjör ve bir adet tabancalara takılan lazer pointer bulundu. Tabancaları yurda sokmaya çalışan Faysal D. (Demir) ve Gürgin Y. (Yaman) ise yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Müdür Yardımcısı Serdar Meriç, "Yaman" operasyonu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yapılan istihbari çalışmalar ve vatandaşların desteği ile operasyonun başarı ile sonuçlandığını belirterek, "Ekiplerimizin yaptıkları çalışmalar sonucu Irak’tan yurda giriş yapan 2 TIR takibe alınmış ve kentimize giriş yaptıkları sırada TEM Otoyolu gişelerinde durdurulmuştur. Araçlarda yapılan aramada ise 82 adet tabanca ve 102 adet şarjör ile bir adet tabancalara takılan lazer pointer ele geçirilmiştir. Olayla ilgili olarak da 2 kişi yakalanmıştır. Operasyona emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Bu arada, yakalanan Gürgin Y. daha önce de 1999 yılında gerçekleştirilen bir operasyonda 20 silahla birlikte yakalanmış ve 8 yıl hapis cezasına çarptırılarak cezaevine gönderilmişti. Gürgin Y.’nin Gaziantep E Tipi Cezaevi’nde 2 yıl 3 ay yattıktan sonra sağlık durumunun cezaevinde yatmaya elverişli olmadığı gerekçesiyle çıkarılan özel afla salıverildiği öğrenildi.

Gaziantep-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 15:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?