16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Gaziantep'te yolu trafiğe kapattılar

Gaziantep’in Narlı Beldesi’nde toplanan 500 kişilik grup, Engin Sincer’in mezarının bulunduğu Kahramanmaraş’ın Seyrantepe köyüne gitmek istedi. Polisin engeliyle karşılaşan grup, oturma eylemi yaparak Gaziantep-Narlı Karayolu’nu ulaşıma kapattı.

Göstericiler, daha sonra PKK/KONGRA-GEL ve Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Polis göstericilerin sloganlarına, "ne mutlu türküm diyene" diyerek karşılık verdi.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin müdahaleye hazırlanması karşısında araçlarına binerek Narlı’dan ayrıldı. Çıkan gerginlik sırasında DEHAP Parti Meclisi üyesi Ercan Sezgin ile Dicle Haber Ajansı Diyarbakır bürosu muhabiri Sedat Tuna jandarmaya hakaret ettikleri gerekçesiyle, bir kişi de ruhsatsız silah taşıdığı için gözaltına alındı.

Örgütiçi anlaşmazlık sonucu öldürülen Engin Sincer’in mezarının açılışına katılmak için Adana, Diyarbakır, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Siirt, Şırnak ve Batman’dan otobüslerle gelen DEHAP il ve ilçe yöneticilerinin il sınırlarından içeri girmesine Kahramanmaraş valiliğince alınan yasak gereğince izin verilmemişti.



Kandil Dağı’nda bir yıl önce öldürülen PKK terör örgütü üyesi Engin Sincer için Seyrantepe Köyü’nde anıt mezar yaptıran Sincer’in ailesi, mezarı Sincer’in ölüm yıldönümünde açmayı planlamıştı.

Toplam 4 bin 500 Euro’ya, yani yaklaşık 8 milyar liraya mal olan mezar, Kahramanmaraş valiliği tarafından incelemeye alınmıştı.

CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2004 Perşembe 13:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?