16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hava Kirliliği İnsan Sağlığını Tehdit Etmeye Başladı

Gaziantep’te hava kirliliği, insan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaştı. Kirli havanın kentin üzerine bir bulut gibi çökmesi, nefes almayı zorlaştırıyor.

Gaziantep’te bu sabah gökyüzünün kirli havayla kaplı olması vatandaşları ürküttü. Özellikle merkez Şehitkamil İlçesi’nin Karşıyaka semtindeki hava kirliliği gözle görünür boyutlara ulaştı. Kirli havanın kentin üzerine bulut gibi çökmesi, sabah saatlerinde okula ve işe giden insanların nefes almasını zorlaştırdı. İnsan sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşan hava kirliliğinin, kaçak ve kalitesiz kömürden kaynaklandığı bildirildi. İl Çevre Müdürlüğü, bugüne kadar 133 bin 990 ton kalitesiz ve kaçak kömüre el koymasına rağmen, kaçak kömür ve kaçak kalorifer yakıtı kullanımının önüne geçemedi.

Havadaki kükürt dioksit, azot monoksit, karbon monoksit ve karbondioksit oranlarının geçen yıla göre daha yüksek çıkması, hava kirliliğinin giderek artığını ortaya koydu.

İl Çevre Müdürü Mesut Niziplioğlu, Gaziantep’teki hava kirliliğinin, kalitesiz ve kaçak kömür ile kalorifer yakıtı ve araçların egzozlarından çıkan gazlardan kaynaklandığını belirterek, "Her ay kirlilik ölçümü yapıyoruz. Geçen ay elde edilen kirlilik rakamları, bir önceki yılın aynı dönemine göre daha yüksek çıkmıştır. Hava kirliliğine yol açan kaçak yakıt ve egzoz ölçümleriyle ilgili denetimlerimizi artırıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen şikayet ve Alo 181 Çevre Hattı’na yapılan ihbarları da anında değerlendirerek, gerekli işlemleri yapıyoruz" dedi.

Gaziantep-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 11:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemil kurt IP: 78.166.141.xxx Tarih : 27.02.2009 23:43:15

tüm ilgililere selam  benim iletmek istedigim konu yu nereye iletecegimi bilemedim sorunum şu saraydöner ve köşem ciger salonu bu 2 restourant tan felaket şekilde isli duman çıkıyo mahelle rahatsız oluyo? napmalıyız paca larının filitresi yok.? saygılar