16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Hayırsever vatandaştan eğitime destek

Gaziantep Valiliği’nin başlatmış olduğu "Okul Yap Adını Yaşat" kampanyası kapsamında Gaziantepli hayırsever işadamı Seydi Şeker ve oğlu Bilal Şeker, 24 derslikli okul yaptıracak.

Valilikte düzenlenen törende, Vali Lütfullah Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Fikret Atak ve hayırsever işadamları Seydi ve Bilal Şeker arasında protokol imzalandı. Vali Bilgin, yaptığı açıklamada, başlattıkları kampanyaya bugüne kadar çok sayıda hayırsever işadamının katıldığını belirterek, "Kentimizin eğitim sorununu herkes biliyor ve sorunun çözümü için vatandaşlarımız elinden gelen katkıyı sağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda şimdiye kadar 328 derslik yapımı taahhüt edildi. Bunların 96’sı bitirildi, 6’sı proje aşamasında ve 8’inin inşaatı devam ediyor. Bence hayırların en değerlisi eğitime yapılandır. Bu amaçla hayırsever vatandaşlarımızı bu kampanyaya destek olmaya çağırıyorum" dedi.

Hayırsever İşadamı Bilal Şeker de babası Seydi Şeker ile Nizip İlçesi’ne bir okul yaptırmaya karar verdiklerini kaydederek, "Biz memleketimiz Nizip’te çocukların iyi şartlarda eğitim yapmadıklarını biliyoruz. Bu sorunun çözümüne katkı sağlamak için de babamla birlikte 12 derslikli bir okul yaptırmaya karar vermiştik. Ancak Vali Lütfullah Bilgin ile görüşmemizin ardından derslik sayısını 24’e çıkardık. 24 derslikli okul için arsayı belediye verdi. Biz 12 dersliği tamamladıktan sonra kalan 12 derslik için de Milli Eğitim Müdürlüğü bütçesinden kaynak aktarılacak. Ben bütün hayırsever işadamlarını eğitime katkı sağlamaya çağırıyorum" diye konuştu.

Gaziantep
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 14:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?