16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İki kardeş, alevlerin kurbanı oldu

Gaziantep’te bir evde meydana gelen yangında, iki kız kardeş yanarak hayatını kaybetti. Çakmakla oynarken yangını çıkardığı öne sürülen çocuk ise ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Ulaş Mahallesi 15 Sokak 6 numaralı evde oturan dini nikahlı Gülümser Özsakabaşı ile Metin Özsakabaşı çifti, çocukları Hatice, Aleyna ve Kadir’i evde bırakarak alışverişe gitti. 4 yaşındaki Kadir, anne ve babasının evde olmadığı sırada çakmakla oynamaya başladı. Bu sırada evi bir anda alevler sardı. Komşular, çocukları alevlerin arasından kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Dış kapının kapalı olmasından dolayı, çocuklara ulaşılamadı. Yaşları küçük olan çocuklar da kapıyı açamayınca facia yaşandı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışması sonrasında 6 aylık Hatice’nin kömür haline dönmüş cesedi çıkarılırken, vücudunda ağır yanıklar oluşan Aleyna ve çakmakla oynayarak yangına neden olan Kadir, yaralı olarak Gaziantep Çocuk Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Alışverişten dönen anne Gülümser ve baba Metin ise, faciayla karşılaştığında şok geçirdi.

Hastanede yoğun bakım servisinde tedavi altına alınan 2 yaşındaki Aleyna, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

İki kardeşinin yanarak ölümüne neden olan Kadir’in başında bekleyen anne Gülümser, Aleyna’nın ölüm haberini alınca sinir krizleri geçirerek, kendini yerden yere attı. Acılı anneyi yakınları sakinleştirmekte zorluk çekerken, baba Metin Özsakabaşı gözyaşlarına boğuldu.
İki kardeşinin ölümünden habersiz hastanede tedavisi süren 4 yaşındaki Kadir Özsakabaşı’nın, yangını çakmakla oynarken kendisinin çıkardığını söylediği öğrenildi.

Baba Metin Özsakabaşı ise polise verdiği ilk ifadede, yangına oğlu Kadir’in çakmakla oynamasının neden olduğunu söyledi.

Ulaş Mahalle Muhtarı Şevket Çelik, evinin karşısında meydana gelen yangına müdahale etmeye çalıştıklarını belirterek, "Akşam anne ve baba, alışverişe gitmişti. Çocuklar evde oynarken yangın çıktı. Biz çocukları kurtarmak için çok uğraştık ama kapıların kapalı olmasından dolayı onlara ulaşamadık. Olay yerine itfaiye geldiğinde, ancak küçük kızın cesedini çıkardık, diğer çocuklar ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı" diye konuştu.

Gaziantep-İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2004 Salı 14:43:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?