16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

İkinci töre infazı son anda önlendi

Kuzeninin eşiyle ilişki yaşadığı öne sürülen Abdullah Tekin, amcası tarafından sokak ortasında öldürüldü. İnfaz için babaevine gönderilen 16 yaşındaki "çocuk gelin" ise polis baskınıyla son anda kurtarıldı

Gaziantep'te önceki gün işlenen cinayetin altından "namus infazı" ve inanılmaz bir "çocuk gelin" dramı çıktı. Şehitkamil ilçesinde yaşayan Feride ve Abdurrahim G. çifti, 17 yıl önce evlendi. Ancak bir yıl evli kalan çift boşanmaya karar verdi. Bu sırada kızları M. dünyaya geldi. Çift boşanınca da küçük kız nüfusa kaydettirilmedi. Kimlik çıkartılmayan küçük kız, babaannesiyle dedesinin yanında büyüdü. Ancak 14 yaşında dedesini kaybeden genç kızın babaannesi de geçen haziran ayında öldü. Bunun üzerine akraba ve komşuları, babasının yardım etmediği 16 yaşındaki M.'ye, "hayırlı bir kısmet" aramaya başladı. Kimsesiz ve kimliksiz M., 4 ay önce, aynı mahallede yaşayan fabrika işçisi Mehmet Tekin (27) ile imam nikâhıyla birlikte yaşamaya başladı. Ancak kimliği olmadığı için resmi nikâh yapılmadı.

İNTİHARA KALKIŞTI
Çocuk gelinin zoraki evliliği yaklaşık 2 ay önce ortaya atılan bir söylentiyle kâbusa döndü. Mehmet Tekin'in kız kardeşi, ağabeyi gece vardiyasındayken amcaoğulları Abdullah Tekin'in (27) kızın evinden çıktığını söyledi. Namus infazı tehditlerinden korkan M., geçen ay çok sayıda ilaç içerek intihara kalkıştı. Ancak hastaneye kaldırılarak kurtarıldı. Ve iddiaya göre bu süreçte, yasak aşk iddiasının tarafları için infaz kararı verildi. Geçen cumartesi günü saat 07.15 sıralarında evden çıkarak 3 çocuk babası Abdullah Tekin yaya olarak işe gitmek için yola çıktı. Arkasından gelen amcası Abdullah Tekin (57) yeğenini peşine düştü. Kaçmaya başlayan genç 100 metre sonra amcasının açtığı ateşle yere yığıldı. Yeğeninin yanına gelen zanlı, başına 3 kurşun sıktığı Abdullah Tekin'i öldürdü. Ardından da M.'nin babasını arayarak, "Sıra sizde" dedi. Cinayet masası ekipleri, kurbanın ailesiyle yapılan görüşmeler sonunda yasak aşk iddiası bilgisine ulaştı. Görgü tanıklarının zanlıya ilişkin verdiği eşkal de amca Abdullah Tekin'e uyuyordu. Polis bir taraftan firari zanlının peşine düşerken diğer yandan da çocuk gelin M.'yi aramaya başladı. Gözaltına alınan Mehmet Tekin, M.'nin babası tarafından evden alındığını söyledi. Bunun üzerine polis baba Abdurrahim G.'nin evine baskın düzenledi.

BABAYA GÖZALTI
Evde bulunan baba gözaltına alınırken genç kız da kurtarıldı. Şoka girdiği belirtilen M.'nin poliste verdiği ifadede, "Sürekli beni öldüreceklerini söylüyorlardı. Cumartesi sabahı eşim 'Seni babanın yanına götüreceğim onlar öldürecekler. Abdullah'ın işi bitti. Sıra sende' dedi. Babam beni eve götürdü. Tam bu sırada polis evi bastı. Son anda kurtuldum" dediği belirtildi. Eşi tarafından sürekli dövüldüğü belirtilen genç kızın vücudunun bir çok yerinde darp izine rastlandı. M. koruma altına alınırken, Mehmet Tekin ile baba Abdurrahim G. serbest bırakıldı. Cinayet zanlısı Abdullah Tekin ise aranıyor.
 

...
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 10:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?