İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Vali Süleyman Kamçı'nın katılımıyla yapıldı.
Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda konuşan Vali Süleyman Kamçı, günümüzün en büyük sorununun artan nüfusa karşılık bu oranda istihdam sağlanamaması olduğunu belirtti.
Küresel boyutta yaşanan ve tüm dünyanın problemi olan işsizlik sorununun, Türkiye'nin ve Gaziantep'in de öncelikli problemleri arasında olduğunu kaydeden Kamçı, "Gaziantep, bölgemizin en büyük şehri ve ekonomik merkezi, aynı zamanda ülkemizin en fazla göç alan şehri konumundadır. Çevre illerden gelen vatandaşlarımız için büyük umutlar vaad etmektedir. Bu durum şüphesiz sanayi ve ticaret merkezi olması dışında her anlamda da merkez olan ilimizin nüfusunun artması sonucunu doğurmaktadır" dedi.
Bir toplumun kalkınmışlığının ve gelişmişliğinin ölçütlerinden biri olarak yerel inisiyatiflerin kendi sorunlarına sahip çıkması, etkin ve verimli çalışmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Kamçı, şunları söyledi:
"İl istihdam ve mesleki eğitim kurulunun konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşların katılmasıyla oluşması, çalışmaların daha verimli ve alınan kararların daha gerçekçi olmasını sağlayacaktır. İlimizin istihdam ve mesleki eğitim politikalarının daha reel bir değerlendirme ile oluşması, mevcut iş gücünün tespit edilmesi ve iş gücünün ihtiyaç olan sektörlere kanalize edilmesi bakımından kurulun çalışmaları büyük önem arz etmektedir. Bir sanayi ve ticaret merkezi olan ilimizde faaliyet gösteren işletmelerin eleman ihtiyacının karşılanması ve mesleki eğitimin bu ihtiyaçlara göre yönlendirilmesi genç ve dinamik nüfusun ekonomik yaşamda yerini almasının anahtarıdır. Mesleki eğitim kurslarından meslek yüksek okullarına kadar her düzeyde meslek eğitimi almış insanlarımızın istihdam edilmesi diğer taraftan işletmelerin aradığı nitelikte elemanı bulması ekonomik boyutlarının dışında yaşadığımız şehrin sosyal atmosferini de her yönden olumlu olarak etkileyecektir. Her zaman girişimci ve dinamik yapısıyla çevre illere örnek olan Gaziantep'in kendi dinamiklerini harekete geçirerek bu sorunun çözümünde de yeni açılımlar sağlayacağına, kayıt dışı ile mücadele etmede ve istihdamı arttırmada atılabilecek ilk adımın vasıfsız genç nüfusun mesleki eğitime yönlendirilmesi olacağına inanıyorum."
Kamçı, Türkiye'nin gelişme dinamizmi içerisindeki istihdam noktasını da her yönden düşünülmesi, istihdama dönük sorunlarda özellikle genel kişilerin yanı sıra, engelli kişilerin istihdamı konusunda beklentilerini karşılamasının da önemli olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'nin bu anlamda gelişme ve kalkınma sürecinde kurul olarak etkin, aktif ve verimli sürdürülebilir bir çalışma amaçlıyoruz. AB ile tam üyelik görüşmelerin sürdüren, dünyanın 17.büyük ekonomisini oluşturan, büyüme hızı ile birlikte üretimi ve sanayi gelişmesi devam eden Türkiye'nin bu dinamizm içinde istihdam politikasında her yanı ve yönüyle düşünmesini, istihdama dönük sorumlulukları ile özellikle genel istihdam beklentisi sahiplikleri yanında özel özür gruplarının, engellilerin ve buna bağlı tüm kesimlerinde istihdam beklentilerinin karşılanmasının esas olduğunu ve bu nedenle bir istihdam planlanması yapılması ve istihdam alanındaki gerek mesleki eğitim, gerekse yüksek öğrenim ve gerekse de yaygın eğitim olmak üzere tüm alanlarda ortak bir eğitim ve yetiştirme anlayışının politikasının saptanması, bunun tarafları olarak gerek kurul üyelerimiz ve gerekse Gaziantep il bütünlüğündeki tüm kurum ve kuruluşlarla ortak bir planlama anlayışının gerçekleştirmesi amaçlı toplanmış bulunuyoruz. Ülkemizin gelişme kalkınma sürecinde önemli bir rol oynayacağına inandığımız bu çalışmalarda İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu olarak etkin, aktif, verimli ve sürdürülebilir bir çalışmaya başlıyoruz. Bu çalışmanın başlamasının mutluluğunu yaşıyoruz. Değerli katılımcıların görüşleri yanında bu kurulun üyesi olmayan kurum, kuruluş temsilcilerini de önümüzdeki günlerdeki toplantılara onlarında bu çalışmada paydaş ve destek olmaları sağlanacaktır."