16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kaçak su sorun oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep’in yüzde 71 kaçak su ile Türkiye’nin en önde gelen illeri arasında bulunduğunu bildirdi.

Güzelbey, düzenlediği basın toplantısında, su kaçağının en çok olduğu ilin Gaziantep olarak tespit edildiğini belirterek, "İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan araştırmada Gaziantep’teki kaçak su oranı yüzde 71 olarak çıkıyor. Tabiki bu oranın hepsi kaçak su kullanımı ile ilgili değil, bu kaçağın içinde şebekeden sızan su oranı da bulunuyor. Buna rağmen yaptığımız çalışmalarda bu kaçak oranını yüzde 50 oranında düşürdük. Bu yıl son defa bir su affı daha çıkarıyoruz. 31 Aralık’a kadar su borcu bulunanlar belediyemize başvurduğu takdirde, sadece ana parayı ödediklerinde faizlerini sileceğiz. Bundan sonra bir af daha kesinlikle olmayacak, vatandaşlar mutlaka bu aftan faydalanmalı" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 1.3 katrilyonu bulan borçla Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birisi olduğunu kaydeden Güzelbey, "Biz kendi dönemimizde yaptığımız borçlara sadığız ve ödemeye kefiliz. Ancak bizden önceki dönemin borçlarını ödemek için hükümetten yardım istedik. Hükümetin bu konuda bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarından tahsil edemediğimiz alacaklarımız var. Özellikle TEDAŞ’tan olan alacağımızın bu kurumla mahsuplaşma yoluna gidilmesini istiyoruz" diye konuştu.
Güzelbey, aldıkları karar itibarıyla şehit ve gazi yakınlarının bundan sonra suyu yarı fiyatına kullanabileceklerini, ancak Garnizon Komutanlığı’ndan durumlarını gösterir belge almalarının zorunlu olduğunu da sözlerine ekledi.

gaziantep
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 13:29:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?