16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Kadın girişimciler biraraya geldi

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından düzenlenen  "Kendi İşimi Kuruyorum" konulu seminerde, iş yaşamında başarıya ulaşmış kadınlar biraraya geldi. Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminerde kadın girişimcilerin sayısının artması gerektiği vurgulandı.

Seminere konuşmacı olarak AB Uzmanı Sue Lowman, Dr. İffet Erçıl ve başarılı kadın girişimci Sevgi Kanlı katıldı. AB Uzmanı Sue Lowman konuşmasında, Avrupa’da kadın girişimciliği konusunda bilgiler vererek, "İş hayatının kadın girişimcilere ihtiyacı var. Nüfusun yüzde 50’sinin kadın olduğu Avrupa’da, iş sahibi veya yönetici kadın sayısı ancak nüfusun 4’te birini oluşturuyor" dedi. Kadın girişimcilerin önündeki en büyük problemi finansal kaynakların oluşturduğunu dile getiren Lowman, "Buna rağmen son yıllarda kadın girişimci sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Avrupa’da kadın girişimcilerin iş sahibi olma hızı yüzde 17 ile normal büyüme hızının iki katı oranına yükseldi. Dünyada erkekler toplam mal varlığının yüzde 90’ına sahip. Bu gerçekten şaşırtıcı bir durum. Ama kadınlar bu durumdan yılmıyor ve yılmayacaklar" diye konuştu.

AB Uzmanı Dr. İffet Erçıl da, Türk kadınının iş hayatında daha başarılı olduğunu ifade ederek, "Bence Allah kadını çocuk doğurup ev işlerini yapması için yaratmadı. Kadınlar da erkekler gibi iş hayatına atılabilmeli" dedi. Irksal özellikleri ile Türk kadınının daha başarılı olduğunu savunan Erçıl, "Türk kadını çok zeki ve özel. Uzmanların yönlendirmesi ile bu zeka mutlaka değerlendirilmeli. Aslında Türk kadını nereye varmak istediğini bilmiyor. Öncelikle bu sorununu çözmeli" şeklinde konuştu.

Kanlı Halı sahibi başarılı kadın girişimci Sevgi Kanlı ise iş hayatına atıldığı zaman yaşadığı ilginç olayları anlatarak, "Bir kadın iş hayatına atıldığında, insanlar onun başarılı olmasını değil başarısızlığını bekliyor. En yakınları bile ’bu saçı uzun aklı kısa ne zaman işi batıracak’ bekleyişi içine giriyorlar. Erkekler, kadınların elinin hamuru ile erkek işine girmesini istemiyorlar. Ama direnmek gerek. Ben 19 yıllık iş hayatım boyunca hep direndim, hiç taviz vermedim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 10:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?