Türk tekstil sektörünün lokomotiflerinden olan SANKO Holding Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, son dönemlerde Türkiye'de tekstilin kabuk değiştirdiğini, bu değişime ayak uyduramayan firmaların kaybolacağını söyledi.
Konukoğlu, Türk sanayisine giren ithal kumaş ve ipliklerin tekstili her geçen gün biraz daha geriye attığını ifade ederek, "Türkiye'de tekstil hiç bir zaman bitmez. Ama Türkiye'de tekstil kabuk değiştiriyor. Kaliteli mal üreten ve modaya ayak uyduranlar ayakta kalacak. Bu kabuk değişimine ayak uyduramayanlar da tabii ki kapanacaktır" dedi.
Tekstil sektöründe bir takım yeni gelişimler yaşandığını belirten Abdülkadir Konukoğlu, özellikle tekstil üreten kentlerde teşvik priminin olmayışına dikkat çekerek, "Ancak bu, devletin aldığı bir karar. Buna saygılıyız. Diyecek bir şeyimiz yok. Tekstildeki yapınıza bakarak Türkiye'nin durumunu değerlendirirsek yanılgı içine düşeriz" diye konuştu.
SANKO Holding'in bu tür yenilikleri ve kabuk değişimini tamamladığını, emin adımlarla yoluna devam ettiğine işaret eden Konukoğlu, "Türkiye'nin 500 büyük ihracatçısı" listesinde tekstilin alt sıralarda kalmasının nedenlerinden birini yapılan ithal kumaş ve ipliklere bağladı.
Özellikle Çin'den değişik yollarla Türkiye'ye giren tekstil ürünlerinin Türk tekstiline büyük darbe belirten Konukoğlu, kaçak yollarla ülkeye giren ürünleri engellenmesinin devletin işi olduğunu söyledi.
Türkiye'deki sanayinin bu tür ithalattan dolayı gerilediğini vurgulayan Konukoğlu, kaçak yollarla giren ürünlerin devam etmesi durumunda "Türkiye'nin 500 büyük ihracatçısı" listesinde tekstil firmasının sayısının daha da azalacağını ifade etti.
Gaziantep'in hedefinin gelecek yıl 10 olan rakamı 12'lere çıkarma olduğuna işaret eden Konukoğlu, "Bu 10 rakamı korursak ne mutlu bize. Çünkü, bu kadar ithal gelirse korumanız mümkün değil. Bu kabuk değişikliğine ayak uydurmada bir çok kişinin canının yanacağını düşünüyorum" dedi