Gaziantepte, trafik kazasında ayağı ve iş kazasında parmağı kopan 2 hastanın organları, Sani Konukoğlu Hastanesinde yerine dikildi. Sani Konukoğlu Hastanesi Başhekimi Dr. Azmi Serin, yaptığı açıklamada, hastanelerinde 1998 yılından bu yana Gaziantep ve çevresinde meydana gelen travma sonrası gelişen organ kayıplarına özveriyle müdahale edildiğini söyledi.
Bugüne kadar bu konuda 82 küçük, 21 büyük ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Serin, "Bu sayı hastanemizin ortopedi ve travmatoloji kliniğinin Türkiyede önemli bir misyona sahip olduğunu göstermektedir" dedi.
İki hastanın da kopan organlarını başarılı ameliyatlarla yerine diken Opr. Dr. Cenk Cankuş ise hastaların kopan organlarının başarı ile yerine dikilmesinden mutluluk duyduklarını kaydetti.
Trafik kazası sonucu ayağı kopan Güney İnce (6) ile Suriyede bir Türk firmasında montaj yaparken sağ el 3. parmağı kopan Metin Borakın (31) kopan organlarının 6 saat süren ameliyatlar sonrasında yerine dikildiğini ifade eden Opr. Dr. Cankuş, şunları söyledi:
"Her iki hastanın da kopan organları, ekip olarak gerçekleştirdiğimiz 6 saat süren ameliyatlarla yerine dikildi. Bu tür durumlarda hastanın sağlığı çok önemlidir. Bu tür kazaların olmasını kimse istemez. Ancak böyle kazalar olduğunda da yapılması gerekenleri bilmekte yarar vardır. Kopma bölgesinden olabilecek aşırı kanama hastanın hayatını tehlikeye sokar. Bu durumda basınçlı bandaj uygulaması en güvenli yöntemdir. Kopan parça temiz bir beze sarılmalı, naylon torbaya konup ağzı su almayacak biçimde sıkıca kapatılmalı ve buzlu bir kaba konulmalı. Parça soğumalı fakat donmamalı ve ıslanmamalı."
Opr. Dr. Cankuş, kopan parmaklara en geç 24 saat, kol ve bacaklara ise 6 saat içerisinde operasyon yapıldığı taktirde başarı şansının yüksek olacağını sözlerine ekledi.