16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Mesleki Eğitim Konferansı Gaziantep'te yapıldı

Aslan, Türkiye Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi (MEGEP) 2. Bölgesel Danışma Kurulu Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, mesleki eğitim ve öğretimin sanayiinin gereksinimi dikkate alınarak planlanması gerektiğini belirterek, "İşsizliğin en büyük sorun olduğu Türkiye’de kalifiye eleman temininde ciddi sıkıntı yaşanıyor. Ülkeyi yönetenler uygulanacak politikaları belirlerken sivil toplum kuruluşlarına, yani eli taşın altında olanlara sormalı. Bu tür kararlarda karar mekanizmasında bulunanlar asla bizlere sormuyor, sorduklarında da söylediklerimizi dinlemiyorlar. Sonuçta da bir karar alınıyor, yanlış olduğu anlaşılınca düzeltmek için 3-5 yıl kaybediliyor" dedi.


Gaziantep Milli Eğitim İl Müdürü Fikret Atak da konuşmasında, MEGEP’in Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin birlikte yürüttüğü bir proje olduğunu kaydederek, "Proje ile Türkiye 6 bölgeye ayrılarak çeşitli çalışmalar yapılıyor. Çalışmalar Avrupa Birliği’nin hibe olarak tahsis ettiği 51 milyon euro ve Türkiye’nin ayırdığı 7.2 milyon euro kaynakla yürütülüyor" diye konuştu.
MEGEP Takım Lideri Reinhard Rolla da proje kapsamındaki çalışmalara büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, mesleki eğitimin piyasanın gereksinimleri doğrultusunda geliştirilmesinin önem kazandığını ifade etti.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 14:47:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?