16
Eylül
2024
Pazertesi
GAZİANTEP

Teknoloji ile yarışıyor

Almanya’nın Dusseldorf kentinde Kasım ayı sonunda düzenlenen MEDİCA 2004 Fuarı’nda sergilenen ve Kulak Burun Boğaz (KBB) hastalıkları teşhisinde kullanılan son teknoloji ürünü cihazlar, Sani Konukoğlu Tıp Merkezi’nde hizmete sunuldu.

Konukoğlu Tıp Merkezi’nde hizmete sunulan otoakustik emisyon, timpanografi, rinomanometri, sinüs ultrason cihazıyla objektiflik sağlayan ölçümler yapılabileceği bildirildi.

Sani Konukoğlu Tıp Merkezi KBB Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Göğüş, tıp teknolojisinin baş döndürücü bir hızla geliştiğini belirterek, ’’Tıp teknolojisindeki gelişmeler, hastalıkların teşhis ve tedavisinde önemli rol oynuyor. KBB kliniğimizde hizmete sunduğumuz yeni cihaz, hastaların solunum, işitme ve sinüs fonksiyonlarını kısa zamanda ölçerek, KBB doktorlarımıza pratik kullanım sunmanın yanı sıra güvenilir sonuçlara ulaştırıyor’’ dedi.

Tüm bu cihazların tek ünitede birleşmesinin kullanım açısından da ergonometri sağladığını ifade eden Dr. Göğüş, şunları kaydetti:

"Dış kulağa yerleştirilen küçük problar yardımıyla kulakta meydana gelen akustik sinyalleri saptamaya yarayan otoakustik emisyon, iç ve orta kulaktaki işitme kaybının yeri hakkında bilgi verip, özellikle bebek ve çocuklarda işitme alanını tarayan, güvenli, hassas ölçüm sağlayan bir yöntem. Rinomanometri, burnun en önemli görevi olan solunum fonksiyonlarının değerlendirilmesinde kullanılıyor. Rinomanometri, burnun hava akımına karşı direncini ölçerek burnun sağ ve sol hava akımı hakkında fikir veren objektif bir yöntem. Timpanografi; kulak zarının hareketini grafik halinde gösterir. Kulak zarının verdiği tepkiyi ölçer, orta kulağın hacmi hakkında bilgi verir. Özellikle çocuklardaki orta kulağın su toplaması hadisesinde tanısal bir yöntemdir. Sinüs ultrasonu ise, toplumumuzda sık görülen sinüs enfeksiyonlarında tanısal bir yöntem olup, poliklinik şartlarında klinisyene daha ileri bir tetkik gerekip gerekmediği hakkında ön bilgi verir. Aynı zamanda sinüs operasyonu geçiren hastaların ameliyat sonrası değerlendirilmesi açısından önemlidir."

gaziantep
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 16:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?