Sağlık alanında faaliyet gösteren Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen ve SES sendikaları, ortak bir platform oluşturarak Maliye Bakanlığı'nın yataklı tedavi hizmeti veren kurumlarda çalışanlardan yemek parası istemesi ve bunu geriye dönük olarak tahsil etme yoluna gitmesini protesto etti.
Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde yapılan eyleme, sağlık çalışanları büyük ilgi gösterdi. Eylem sırasında yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"Maliye Bakanlığı; bakanlıklara, valiliklere ve rektörlere gönderdiği 11.03.2008 tarih ve 2736 sayılı yazısı ile tüm kamu kurumlarında çalışanlardan yemek ücreti alınmasını talep etmiştir. Oysa devlet memurları yiyecek yardımı yönetmeliğinin 6. maddesinde, 'Hastane, pansiyonlu okul ve işçi ile çalışan iş yerlerindeki memurlar, birim büyüklüğü ve personel sayısına bakılmaksızın hasta, öğrenci ve işçiler için mevcut yemek servislerinden faydalanır' denilmektedir. Maliye Bakanlığı'nın talep ettiği yemek ücreti ödemesiyle bu yıl kamu çalışanlarına yapılan komik zamlar da bizden geri alınmış olacaktır. Ayrıca ifade etmek isteriz ki, bu insafsız uygulama ile çalışanların cüzdanına el uzatan Maliye Bakanlığı, aynı zamanda kesintisiz bir hizmet olan sağlık hizmetinin de aksamasına neden olacaktır. Çünkü çalışanların kurumlarında ücretli yemek hizmetinden yararlanmayarak kurum dışına gitmesi ile birlikte tüm Türkiye'de saat 12.30 ile 13.30 arasında sağlık hizmeti duracaktır. Bu saatlerde vatandaşa sağlık hizmeti verilemez, bir hastaya gerekli müdahale yapılamazsa bunun sorumlusu Maliye ve Sağlık Bakanlığı olacaktır. Yetkililer bu vebali taşıyabilecekler mi?"
"Sağlık çalışanları olarak; kamu sağlık hizmetinin talan edilmesine, sağlığın paralı hale getirilmesine, yemeklerin ücretli olmasına asla izin vermeyeceğiz" denilen açıklamada, "Bu uyarı; eylemimizden sonra genelge geri çekilene, 2007'ye ait kesilen yemek ücretlerimiz iade edilene kadar eylem ve etkinliklerle mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm Türkiye'de ve hastanemizde 2008 yemek ücretlerinin kesilmemesi, döner sermayelerin artırılması için yapılan protesto eylemleri sürerken, hastanemizde ise 2007 yılına ait yemek ücreti kesilmiştir. Üniversite yönetiminin soruna duyarlı yaklaşarak çözüm üretmesini ve kesilen paraların geri iade edilmesini istiyoruz. Bugün iktidar partisi, kamusal hizmet olması gereken sağlık hizmetlerini piyasanın hizmetine sunup her şeyi özelleştirerek satmaktadır. Küresel krizin faturası çalışanlara çıkarılmak istenmektedir. Kazanılmış haklarımız gasp edilerek temel tüketim maddelerine, elektriğe, suya, ulaşıma, akaryakıta zam üstüne zam